E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Vier seizoenen liefde – Bruidstaart

Deze bruidstaart is gemaakt van amandel-pistache cake, botercrème met rozenwater en frisse laagjes lemoncurd. De eetbare bloemen ter garnering maken het een echt showstuk!

Enzo

Recept van
Enzo

Taart
(46) reviews

Ingrediënten

Biscuit

  • 446 gram amandelmeel
  • 446 gram pistachenoten 
  • 576 gram poedersuiker
  • 7 theelepel vanille extract
  • 4,5 eetlepel rozenwater
  • 5 theelepels zout
  • 2000 gram plantaardige boter (Flora)
  • 1185 gram kristalsuiker
  • 48 eieren
  • 240 gram pistache pasta
  • 921 gram patentbloem
  • 11 theelepel bakpoeder
  • Rasp van 5 citroenen
  • 2,4 theelepels kardemompoeder

Hermine botercrème

  • 336 gram fijne bloem
  • 1920 gram kristalsuiker
  • 5 snufjes zout
  • 2304 milliliter volle havermelk
  • 2170 gram plantaardige boter (Flora) 
  • Rozenwater naar smaak

Lemoncurd vulling

  • 6 eieren
  • Rasp van 6 citroenen
  • 270 gram citroensap
  • 525 gram kristalsuiker
  • 375 gram plantaardige boter (Flora)

Garnering

  • Eetbare bloemen en bladeren

Bereidingswijze

Bakbenodigdheden

  • Staande mixer met toebehoren 
  • 2x Springvorm van ø 25 centimeter 
  • 2x Springvorm van ø 20 centimeter 
  • 2x Springvorm van ø 15 centimeter 
  • Bakpapier 
  • Rasp 
  • Zeef 
  • Vershoudfolie 
  • Handmixer 
  • Taartkartons van ø 25, 20 en 15 centimeter
  • Dowels 

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht. 
  • Vet de bakvormen in en bekleed ze met bakpapier. 

Biscuit

Tip: Maak dit beslag in meerdere keren in verband met de hoeveelheid. 

  • Maal de pistachenoten fijn tot pistachemeel. 
  • Meng de poedersuiker, amandelmeel en gemalen pistache. 
  • Voeg 5 eieren, vanille extract, zout en rozenwater toe en meng tot een gladde pasta. 
  • Voeg de boter en suiker toe en klop tot een egaal beslag. 
  • Meng daarna 1 voor 1 de rest van de eieren door het beslag. Voeg het volgende ei pas toe als het vorige is opgelost. Mix tot een luchtig beslag. 
  • Zeef en voeg de bloem en bakpoeder toe en mix op lage stand. 
  • Verdeel het beslag over de bakblikken, je bakt in totaal 6 biscuits.
  • Bak de biscuits in +/- 35 minuten gaar, test met een prikker op gaarheid. 
  • Laat afkoelen op een rooster. 

Hermine botercrème

  • Meng de bloem, suiker, zout en havermelk in een pannetje op het vuur al roerend tot het een dik papje wordt. 
  • Stort op een bord, dek af met folie en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Klop de boter luchtig tot het wit wordt. 
  • Voeg lepel voor lepel het papje toe en klop flink door tot het mooi en licht is. 
  • Voeg rozenwater naar smaak toe. 
  • Gebruik de vlinderhaak om de luchtbellen uit de botercrème te slaan. 

Lemoncurd vulling

  • Klop de eieren los in een pannetje. 
  • Roer de overige ingrediënten er doorheen en verhit op middelhoog vuur.
  • Verwarm al roerend tot het mengsel indikt, dit duurt zo’n 7-10 minuten. Let op dat het mengsel niet gaat koken!
  • Haal van het vuur en laat afkoelen. 

Opbouw

  • Leg van elk formaat een biscuit op een bijpassend karton. 
  • Spuit een rand botercrème en vul het midden op met lemoncurd. 
  • Stapel de biscuits op elkaar tot je alle taarten hebt opgebouwd. 
  • Smeer de buitenkant af met botercrème. 
  • Steek dowels in de grootste 2 taarten voor de stevigheid. 
  • Stapel voorzichtig de taarten op elkaar. 
  • Versier de taart rondom met eetbare bloemen en blaadjes.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.