Terug

Vier seizoenen liefde – Vegan bolgebakjes

Deze vegan bolgebakjes zijn gevuld met een kastanjemousse, kruidige appelkern en zitten in een jasje van pistache marsepein. De toefjes zijn gemaakt van vegan meringue en ze worden geserveerd op een knapperig koekje.

Enzo

Recept van
Enzo

Moeilijk
(54) reviews

Ingrediënten

Appelvulling

  • 250 gram troebel appelsap
  • 60 gram kristalsuiker
  • 3 gram agar agar
  • 1/3 theelepel gemalen gember
  • ½ theelepel kaneel
  • ½ Granny Smith appel

Kastanjemousse

  • 250 gram crème de marrons
  • 250 gram kastanjepuree
  • 42 gram plantaardige slagroom
  • 1,5 theelepel cognac

Marsepein

  • 500 gram marsepein (verhouding 1:2) 
  • 50 gram pistachepasta

Meringue-puntjes

  • 120 milliliter aquafaba 
  • 135 gram fijne kristalsuiker
  • ¼ theelepel cream of tartar
  • Mespuntje matcha

Koekjes

  • 155 gram bloem
  • 45 gram poedersuiker
  • 140 gram plantaardige boter (Flora)
  • ¼ theelepel vanille extract
  • ¼ theelepel gemalen rozemarijn

Bereidingswijze

Bakbenodigdheden

  • Staande mixer met toebehoren 
  • Staafmixer 
  • Klein bolmatje van ø 3 centimeter
  • Grote bolmat van ø 6 centimeter
  • Deegroller 
  • Ronde uitsteker van ø 10 centimeter
  • Ronde uitsteker met gekartelde rand van ø 6 centimeter
  • Bakplaat
  • Bakpapier
  • Spuitzakken 
  • Bakkwast

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 100 graden. 
  • Bekleed de bakplaat met bakpapier (2x).

Appelvulling

  • Breng de appelsap aan de kook.
  • Voeg de suiker, agar agar en kruiden toe en laat een minuut koken.
  • Giet in een bord, dek af en laat opstijven in de koelkast. 
  • Snijd ondertussen de appel in blokjes. 
  • Maal de vulling met een staafmixer tot puree. 
  • Voeg de appelblokjes toe en spatel door. 
  • Doe de vulling in de kleine bolvormpjes. 
  • Leg in de vriezer. 

Kastanjemousse

  • Druk de kastanjepuree door een zeef.
  • Doe alle ingrediënten in de beslagkom en meng ze met een vlinderhaak tot luchtige mousse. 
  • Doe de mousse in een spuitzak. 
  • Vul de grote bolvormen bijna helemaal met de mousse. 
  • Haal de bevroren appelvulling uit de vriezer en druk in elke mousse een appelkern. 
  • Strijk de bolvorm netjes af. 
  • Laat opstijven in de vriezer. 

Marsepein

  • Kneed de pistachepasta door de marsepein. 
  • Rol de marsepein dun uit. 
  • Steek grote cirkels marsepein uit.

Meringue-puntjes

  • Klop de aquafaba op met de cream of tartar.
  • Voeg beetje bij beetje de suiker toe.
  • Breng op kleur met de matcha.
  • Doe in een spuitzak en spuit kleine toefjes op de bakplaat met bakpapier. 
  • Laat de meringues ongeveer 70 minuten drogen op 100 graden.

Koekjes

  • Verwarm de oven op 160 graden. 
  • Meng alle ingrediënten met de vlinderhaak tot een mooi deeg. 
  • Rol het deeg uit tot 3 millimeter dikte. 
  • Steek met de ronde uitsteker van ø 6 centimeter koekjes uit. 
  • Leg ze op de bakplaat met bakpapier. 
  • Bak de koekjes in 13 minuten gaar en goudbruin. 
  • Laat afkoelen op een rooster. 

Opbouw

  • Haal de kastanjemousse uit de vriezer. 
  • Bedek elk bolletje mousse voorzichtig met een plakje marsepein. 
  • Leg de bolletjes op een koekje. 
  • Bestrijk de bolletjes met een natte kwast en plak er een paar meringue puntjes op vast.

Reageren

U kunt hieronder reageren op dit recept

Om te kunnen reageren moet u zich eerst registreren.

Inloggen Registreren