Terug

Wafels van suikerbrooddeeg

Robèrt maakt heerlijke zoete verwenwafels van een suikerbrooddeeg. Hij gebruikt hiervoor mooie, grote korrels parelsuiker.

Makkelijk
(2) reviews

Ingrediënten

Bereidingswijze

  • 250 gram bloem
  • 3 eieren
  • 5 gram zout
  • 25 gram basterdsuiker
  • 10 gram gist
  • 150 gram boter (op kamertemperatuur)
  • 125 gram parelsuiker p4

Bereidingswijze

Bakbenodigheden

  • Plastic folie
  • Wafelijzer

Bereidingswijze

  • Meng de bloem, eieren, zout, basterdsuiker en gist tot ¾ van het gewenste resultaat. Als je machinaal mengt: eerst 3 minuten langzaam en dan 8-10 minuten op volle snelheid.
  • Voeg de boter toe en kneed het deeg af; het is goed als je het zo dun kunt uitrekken dat je erdoorheen kunt kijken.
  • Verpak het deeg in plasticfolie en laat het een nacht rusten in de koelkast.
  • Doe het deeg in de mengkom van de keukenmachine en kneed met de deeghaak rustig de parelsuiker erdoorheen.
  • Verdeel het deeg in stukken van ongeveer 150 gram (afhankelijk van de grootte van je wafelijzer).
  • Kneed het deeg in een bolvorm en laat 15 minuten rusten.
  • Geef het deeg nogmaals een bolvorm en laat 60 minuten narijzen.
  • Vet het wafelijzer in en bak de deegstukken 1 voor 1 tot ze goudbruin en gaar zijn.
  • Lekker met vanillesaus.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.