E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Merry Kransekake

Deze kransekake heeft alles in zich voor de perfecte afsluiting van het kerstdiner. De warme smaak van kardemom is fijn tijdens de koude dagen, maar de citrussmaken zorgen ook voor een frisse afwisseling.

Geraldine

Recept van
Geraldine

Cake
Goed te doen
(22) reviews

Ingrediënten

Deeg

  • 600 gram amandelmeel
  • 400 gram poedersuiker
  • 100 gram palmsuiker
  • 10 gram kardemompoeder
  • 3 gram zout
  • 0,5 vanillestokje
  • 110 gram eiwit

Invetten kransekakevorm

  • 60 gram maismeel
  • 60 gram boter

Royal icing

  • Eiwit van 2 grote eieren
  • 200 gram poedersuiker
  • Snufje zout
  • Sap van 2 calamansi limoenen
  • 3 gram blauwe kleurstof
  • 2 gram gele kleurstof
  • 3 gram rode kleurstof

Garnering

  • Gouden glitters

Bereidingswijze

Spektakelstuk Geraldine - A2Warme kransekake met kardemom

De kransekake is door het deeg van amandelen een lekker taaie en zachte cake. Volgens onze Robèrt is dit een toprecept en Janny voegt daar nog aan toe: “Het warme van de kardemom en het frisse van de citrus maakt dat deze cake een hele spannende smaak heeft.”

Bakgereedschap

  • Staande mixer met toebehoren
  • 3 spuitzakken
  • Kleine spuitzak
  • 2 vellen bakpapier
  • 2 afkoelrekken
  • Plasticfolie
  • Siliconen bakmat
  • Kransekakevorm

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 160 graden hetelucht.

Kransekake deeg

  • Meng de amandelmeel, poedersuiker, palmsuiker, het kardemompoeder en zout met een garde in de kom van de keukenmachine samen. 
  • Gebruik de peddel, voeg het eiwit toe en mix tot een beslag.
  • Vet de kransekake vormen in met boter en besprenkel met maismeel.
  • Rol het beslag vingerdik op. 
  • Gebruik een siliconen mat en lange houten plank om gelijkmatige rolletjes te maken.
  • Doe het beslag vervolgens in de kransekakevormen.
  • Vorm van het restant beslag 2 driehoeken, voor de ster. 
  • Bak de kransekake vormen af in de voorverwarmde oven op 150 graden voor 15 tot 18 minuten. 
  • Verwijder de koeken uit de vorm zodra ze zijn gebakken en laat afkoelen op koelrekken.

Royal Icing

  • Klop het eiwit met het calamansisap op medium snelheid.
  • Voeg de poedersuiker in delen toe zodra het eiwit begint te schuimen.
  • Klop het eiwit op tot stijve pieken.
  • Verdeel het glazuur over 3 kommetjes.
  • Voeg rode kleurstof toe aan de icing in de eerste kom en meng goed.
  • Voeg de gele en blauwe kleurstof samen toe aan de tweede kom en meng tot de kleur egaal is.
  • Het derde kommetje icing blijft wit. 
  • Dek de icing af met plasticfolie.

Opbouw van de kransekake

  • Pak de grootste kransekake ring en spuit een willekeurig patroon op de ring met één van de kleuren glazuur.
  • Maak de ring af door er gouden glitters op te sprenkelen. 
  • Decoreer vervolgens elke volgende kakering in volgorde van grootte met een andere patroon glazuur. 
  • Wissel de kleuren af en besprenkel de kransekake met gouden glitters tot de top bereikt is.

Reageren

U kunt hieronder reageren op dit recept

Om te kunnen reageren moet u zich eerst registreren.

Inloggen Registreren