Terug

What the fudge

Te zoet? Bestaat dat? Deze stroperige, plakkerige caloriebom is een echte topper. Met een lichte smaak van koffie en een heerlijke zelfgemaakte vanillesaus.

Hanneke

Recept van
Hanneke

Moeilijk
(15) reviews

Ingrediënten

Pudding

  • 420 gram bloem
  • 5 gram bakpoeder
  • 2 theelepels baksoda
  • 140 gram basterdsuiker
  • 225 gram boter
  • 3 eieren
  • 275 gram dadels (zonder pit)
  • 200 gram walnoten
  • 5 gram gemberpoeder
  • 10 gram zout

Donkere saus

  • 250 gram donkere basterdsuiker
  • 250 gram ahornsiroop
  • 100 gram boter
  • 200 milliliter slagroom
  • 1 gram kruidnagelpoeder
  • 2 gram espressopoeder
  • 5 gram zout

Vanillesaus

  • 8 gram maïzena
  • 36 gram suiker
  • 500 milliliter slagroom
  • 6 eidooiers
  • 1 vanillestokje

Bereidingswijze

Bakgereedschap

  • Keukenmachine met toebehoren
  • Trechter
  • 2 schenkkannen
  • Steelpan

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.

Pudding

  • Hak de walnoten fijn. Hak dadels in kleine stukjes en voeg deze samen met 400 milliliter water en 2 theelepels baksoda aan een pan toe.
  • Breng aan de kook en laat 5 minuten pruttelen. Haal de pan van het vuur en laat het mengsel afkoelen.
  • Voeg boter met lichte basterdsuiker aan een mengkom toe en klop romig, voeg 1 voor 1 de eieren toe.
  • Zeef in een andere kom bloem, bakpoeder, gemberpoeder en zout.
  • Voeg de helft van de gezeefde ingrediënten en de helft van het dadelmengsel bij het eiermengsel. Roer goed door en voeg de rest van de mengsel en de walnoten toe.
  • Vet de tulbandvorm goed in met het restje boter en volg met een beetje bloem.
  • Verdeel het mengsel over de vorm en plaats in het midden van de voorverwarmde oven.
  • Draai de temperatuur terug naar 175 graden en bak de pudding in circa 45 minuten gaar.

Donkere saus

  • Voeg alle ingrediënten aan een pan toe, breng aan de kook en laat 5 minuten koken.
  • Laat de saus iets afkoelen en schenk in een schenkkan.

Vanillesaus

  • Verhit in een steelpan slagroom. Schraap vanillemerg uit het stokje, voeg zowel merg als stokje aan de slagroom toe en breng aan de kook.
  • Meng ondertussen eierdooiers, suiker en maïzena tot een lichtkleurig papje.
  • Giet voorzichtig de hete room op het eierdooiermengsel en giet het mengel terug in de pan. Laat het tegen de kook aankomen en haal de pan van het vuur.

Afwerken/decoratie

  • Stort de cake op een schaal en giet de donkere saus erover. Serveer de ‘What the fudge’ met de vanillesaus.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.