E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Winter Wonderland

De citroensmaak komt prachtig naar voren in deze winterse taart. Maak de toefjes meringue af met suikerpareltjes voor een prachtig winters effect! Hij is heerlijk, of zoals Janny zegt: ‘delicieux’.

Anna

Recept van
Anna

Taart
(13) reviews

Ingrediënten

Biscuit

  • 240 gram patentbloem (gezeefd)
  • 60 gram maïzena
  • 360 gram kristalsuiker
  • 12 eieren
  • snufje zout

Meringuebodems

  • 300 gram poedersuiker
  • 300 gram eiwit

Meringuetoefjes

  • 150 gram poedersuiker
  • 150 gram eiwit

Bosvruchtencompote

  • 100 gram suiker
  • 250 gram bosvruchten (diepvries)
  • 2 blaadjes gelatine

Citroenmousse

  • 180 gram kristalsuiker
  • 375 milliliter slagroom
  • 6 eieren
  • 3 citroenen
  • 6 blaadjes gelatine

Citroenkwark

  • 50 gram suiker
  • 250 gram kwark
  • 200 milliliter slagroom
  • 2 citroenen
  • 3 blaadjes gelatine

Frosting

  • 120 gram poedersuiker
  • 750 gram mascarpone
  • 510 milliliter slagroom
  • 2 citroenen

Chocoschotsen

  • 125 gram isomalt
  • 20 gram witte chocolade callets
  • 5 gram titaandioxide

Bereidingswijze

Bakgereedschap

  • Keukenmachine met toebehoren
  • Hakmolen
  • Siliconenmat
  • Steelpan
  • Zeef
  • Paletmes
  • Bakplaat
  • Citruspers
  • Rasp
  • 3 spuitzakken
  • 3 spuitmondjes
  • 3 bakplaten
  • Bakpapier
  • Vershoudfolie
  • Springvorm 20 centimeter

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.

Biscuit

  • Voeg eieren en suiker aan een mengkom van de keukenmachine toe en klop tot een romig geheel.
  • Voeg bloem, maïzena en zout toe en spatel goed door.
  • Bekleed 3 bakplaten met bakpapier, verdeel het biscuitbeslag erover, plaats in de voorverwarmde oven en bak in 20 minuten goudbruin en gaar.
  • Steek 3 ronde plakken biscuit uit van 20 centimeter en 3 ronde plakken van 16 centimeter.

Meringuebodems

  • Voeg de eiwitten aan een vetvrije mengkom toe en klop met een vetvrije garde stijf. Voeg ondertussen in delen de poedersuiker toe.
  • Schep de meringue in een spuitzak en spuit ringen ( 2 x 12 centimeter en 2 x 17 centimeter) op bakpapier.
  • Plaats de meringue’s in de voorverwarmde oven en bak ze in 60 minuten ‘droog’.

Meringuetoefjes

  • Herhaal de bovenstaande handelingen en spuit vervolgens 12 gelijke toefjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Plaats de meringue’s in de voorverwarmde oven en bak ze in 60 minuten ‘droog’.

Bosvruchtencompote

  • Wel de blaadjes gelatine in een bakje met koud water.
  • Verhit een steelpan met bosvruchten en breng langzaam aan de kook.
  • Voeg suiker toe en roer goed door. Laat 10 minuten pruttelen.
  • Haal de pan van het vuur, laat de compote iets afkoelen, voeg gelatine toe en meng goed.
  • Stort de compote op een bord en bewaar tot gebruik in de vriezer.

Citroenmousse

  • Wel de blaadjes gelatine in een bakje met koud water.
  • Boen en rasp de citroenen en pers vervolgens het sap uit.
  • Verwarm een pan met citroensap en -rasp tot 30 graden, voeg de gelatine toe en laat volledig oplossen.
  • Haal de pan van het vuur en laat het citroenmengsel afkoelen.
  • Klop eierdooiers met suiker op, klop slagroom lobbig (yoghurtdikte) en voeg het citroenmengsel toe.
  • Klop vervolgens eiwitten stijf en spatel door het dooiermengsel.
  • Dek de citroenmousse af met vershoudfolie en laat opstijven in de koelkast.

Citroenkwark

  • Wel de blaadjes gelatine in een bakje met koud water.
  • Boen en rasp de citroenen en pers vervolgens het sap uit.
  • Verwarm een pan met citroensap en -rasp tot 30 graden, voeg de gelatine toe en laat volledig oplossen.
  • Haal de pan van het vuur en laat het citroenmengsel afkoelen.
  • Meng het citroenmengsel met de kwark.
  • Klop tot slot de slagroom met suiker lobbig en spatel door de citroenkwark.
  • Dek de citroenkwark af met vershoudfolie en bewaar tot gebruik in de koelkast.

Frosting

  • Meng mascarpone, slagroom en poedersuiker in een mengkom en klop luchtig en iets stijf.
  • Boen en rasp de citroenen en voeg toe aan het mengsel.
  • Schep de frosting in een spuitzak en bewaar tot gebruik in de koelkast.

Chocoschotsen

  • Voeg isomalt aan een pan toe, laat smelten en vervolgens iets afkoelen.
  • Voeg chocolade en titaandioxide toe, laat smelten en roer goed door.
  • Schenk de gesmolten chocolade op een bakpapiertje uit en laat hard worden.
  • Maal de chocolade vervolgens in een hakmolen tot poeder.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier, zeef de poeder over het bakpapier en plaats de bakplaat enkele minuten in de oven (170 graden).
  • Laat de massa afkoelen en breek in schotsen.

Opbouw/decoratie

  • Bouw de taart op in verschillende lagen: begin met de grote biscuitbodems, volg met een laag citroenmousse en een plak meringue.
  • Bestrijk de meringue met een laagje bosvruchtencompote en leg hierop weer een biscuit.
  • Volg met een laag citroenkwark, een plak meringue, bosvruchtencompote en sluit af met het biscuit.
  • Bouw op dezelfde manier lagen met de kleine biscuits en zet deze op de grotere variant.
  • Smeer de taart af met de frosting en decoreer met de chocoschotsen en de meringuetoefjes.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.