Terug

Witte chocoladecakejes

Deze witte chocoladecakejes zijn een heerlijke verwennerij. Robèrt werkt ze af met abrikozenjam, slagroom en rood fruit.

Makkelijk
(33) reviews

Ingrediënten

Witte chocoladecakejes

  • 100 gram boter
  • 100 gram witte chocolade, in stukjes
  • 2 eieren (gesplitst)
  • 80 gram suiker
  • 50 gram bloem, gezeefd
  • 30 gram amandelmeel
  • abrikozenjam
  • 150 milliliter gezoete slagroom, opgeklopt
  • rood fruit

Bereidingswijze

Voorbereidingen

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.

Bakgereedschap

  • individuele cakevormpjes naar keuze (bijvoorbeeld een muffinbakvorm)
  • kwastje

Witte chocoladecakejes

  • Smelt de boter. Meng de stukjes witte chocolade erdoorheen tot deze ook gesmolten zijn.
  • Klop de eidooiers met de suiker tot een luchtige massa en spatel dit door het boter-chocolademengsel.
  • Spatel de bloem en het amandelmeel door het beslag.
  • Klop de eiwitten stijf en spatel deze er tot slot ook doorheen.
  • Vul de vormpjes voor driekwart met het beslag.
  • Bak ze op 180 graden, ongeveer 20 minuten.
  • Haal de cakejes uit de vorm en laat ze afkoelen op een rooster.
  • Verwarm een beetje abrikozenjam in een pannetje.
  • Bestrijk de cakejes hiermee.
  • Decoreer elk cakeje met een toef slagroom en wat verse rode vruchtjes.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.