Terug

Worstenbroodjes

Worstenbroodjes, een onlosmakelijk onderdeel van veel Nederlandse familietradities. En de bakker met haast gebruikt gewoon een slagersworstje.

Matthieu

Recept van
Matthieu

Makkelijk
(5) reviews

Ingrediënten

Vulling

  • 216 gram rundergehakt
  • 93 gram varkensgehakt
  • 15 gram gemalen havermout (meel)
  • 5 gram zout
  • 20 gram tomatenketchup
  • 46 gram ei

Deeg (10 stuks)

  • 167 gram patentbloem
  • 5 gram krokantpoeder
  • 3 gram zout
  • 20 gram boter
  • 3 gram suiker
  • 8 gram verse gist
  • 93 milliliter koud water
  • 25 gram ei

Bereidingswijze

Vulling

  • Meng alle ingrediënten goed door elkaar.
  • Rol kleine gehaktrolletjes van 40 centimeter.

Deeg (10 stuks)

  • Zeef op de werkbank bloem en de krokantpoeder. Maak een hoopje met een kuil in het midden. Strooi het zout over de rand.
  • Doe in het midden de boter, suiker en gist.
  • Voeg beetje bij beetje het water toe en kneden tot een samenhangend deeg. Kneed nog even goed door tot een glutennetwerk ontstaat.
  • Bol op en laat op een warme plek 15 minuten rijzen.
  • Deel het deeg op in kleine bolletjes van 30 gram en laat deze afgedekt met een schone theedoek 10 minuten rijzen.
  • Rol alle bolletjes plat uit en leg op ieder deegplakje een rolletje gehakt. Rol het deeg er omheen.
  • Laat de broodjes nog eens 30 minuten rijzen.
  • Verwarm ondertussen de oven voorop 250°C.
  • Bestrijk de broodjes met losgeklopt ei en bak ze in 10 minuten af in de warme oven.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.