Worteltaart met zelfportret 
Maak een extra frisse worteltaart met ananas, pecannoten en kletskoppen. En roep je innerlijke schilder op voor het zelfportret bovenop de taart.
Bakbenodigdheden
- Staande mixer met toebehoren
 - Foodprocessor
 - Klein puntig paletmes
 - Kwastjes
 - 2 rechthoekige bakvormen van 35 bij 24 centimeter
 
Voorbereiding voor worteltaart
- Verwarm de oven voor op 160 graden hetelucht.
 - Bekleed een bakplaat met bakpapier.
 
Worteltaart
- Hak de pecannoten in stukjes en rooster de noten voor 5 minuten in de oven.
 - Schil en rasp de wortelen fijn en zet opzij in een grote kom.
 - Haal de pecannoten uit de oven en laat afkoelen.
 - Hak de ananas met de foodprocessor en voeg het bij de geraspte wortelen.
 - Voeg de eieren, olie, suiker en het vanille-extract toe en meng tot een geheel.
 - Zeef het meel, bakpoeder, zout, kaneel en de baksoda uit boven het wortel-mengsel en mix tot een geheel.
 - Verdeel het beslag over de 2 rechthoekige bakvormen.
 - Zet de worteltaarten onder elkaar in de oven en bak voor 45 minuten op 150 graden.
 - Wissel de cakes na 35 minuten van hoogte in de oven.
 - Laat de worteltaarten vervolgens afkoelen en zet de oven naar 200 graden.
 
Pecan-tuiles
- Smelt de boter samen met de bruine suiker en glucosestroop op laag vuur.
 - Roer de pecannoten en de bloem erdoor.
 - Leg vier lepels beslag op de voorbereide bakplaat.
 - Bak ongeveer 7 minuten en draai halverwege om.
 - Haal de tuiles uit de oven en laat afkoelen.
 
Icing
- Klop boter luchtig in ongeveer 10 minuten.
 - Schraap tussendoor de zijkanten van de kom.
 - Voeg de roomkaas toe en klop het samen door.
 - Voeg de poedersuiker, het vanille-extract en een snufje zout toe.
 - Mix verder tot een luchtige massa.
 
Opbouw
- Smeer de bovenkant van de eerste laag worteltaart gelijkmatig in met icing.
 - Spuit aansluitende toefjes icing op de rand, als een muurtje voor de pecan-tuiles.
 - Verkruimel vervolgens de pecan-tuiles en spreid deze gelijkmatig uit over de cake.
 - Plaats de tweede laag worteltaart hier bovenop en smeer een dunne laag icing over de bovenkant.
 - Verdeel de overgebleven icing over een aantal verschillende bakjes en kleur de icing naar eigen inzicht.
 - Beschilder de worteltaart met de icing, gebruik hiervoor het kleine puntige paletmes en kleine kwastjes.
 
                        
                                        
                                    
                    
                                    
                    
                                    
                    
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.