Terug

Worteltaart

Deze smeuïge worteltaart zonder geraffineerde suikers is ook nog eens glutenvrij, lactosevrij en veganistisch. Door de dadels en de banaan is deze taart geschikt voor zoetekauwen.

Goed te doen
(228) reviews

Ingrediënten

Cake

  • 100 gram Havermout (glutenvrije)
  • 1 banaan
  • snufje zout
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 6 medjoul-dadels
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 200 milliliter water
  • 1 sinaasappel
  • 50 gram walnoten
  • 300 gram wortel
  • 100 gram amandelmeel
  • 50 gram geraspte kokos

Frosting

  • 200 gram cashewnoten
  • 1 citroen
  • 4 medjoul-dadels

Bereidingswijze

Voorbereiding voor worteltaart

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Bekleed de onderkant van de taartvorm met bakpapier.
  • Vet de zijkanten van de taartvorm in met zonnebloemolie.

Cake

  • Doe de havermout, banaan, kaneelpoeder, zout, bakpoeder, dadels, olie en water in een blender of keukenmachine met hakmolen of voeg ze toe aan een hoge maatbeker.
  • Rasp en pers de sinaasappel erboven.
  • Pureer het mengsel (eventueel met staafmixer) tot een gladde massa.
  • Voeg aan het einde de walnoten toe.
  • Mix het mengsel kort.
  • Rasp de wortels en voeg deze samen met het amandeelmeel en de kokos toe.
  • Roer dit mengsel met een spatel door het beslag.
  • Schenk het worteltaartbeslag in de taartvorm en bak in circa 40 minuten goudbruin en gaar.

Frosting

  • Week de cashewnoten circa 3 uur in een kom met water.
  • Giet de cashewnoten af.
  • Doe de cashewnoten in een keukenmachine of hoge maatbeker.
  • Rasp hierboven de citroen en voeg naar smaak wat citroensap toe.
  • Voeg de dadels toe en pureer tot gladde massa.
  • Verdeel dit over de worteltaart en zet de taart in de koelkast.

Vaker vegan bakken?

Met deze tips helpen we je op weg!

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.