Voorbereiding voor worteltaart
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Bekleed de onderkant van de taartvorm met bakpapier.
- Vet de zijkanten van de taartvorm in met zonnebloemolie.
Cake
- Doe de havermout, banaan, kaneelpoeder, zout, bakpoeder, dadels, olie en water in een blender of keukenmachine met hakmolen of voeg ze toe aan een hoge maatbeker.
- Rasp en pers de sinaasappel erboven.
- Pureer het mengsel (eventueel met staafmixer) tot een gladde massa.
- Voeg aan het einde de walnoten toe.
- Mix het mengsel kort.
- Rasp de wortels en voeg deze samen met het amandeelmeel en de kokos toe.
- Roer dit mengsel met een spatel door het beslag.
- Schenk het worteltaartbeslag in de taartvorm en bak in circa 40 minuten goudbruin en gaar.
Frosting
- Week de cashewnoten circa 3 uur in een kom met water.
- Giet de cashewnoten af.
- Doe de cashewnoten in een keukenmachine of hoge maatbeker.
- Rasp hierboven de citroen en voeg naar smaak wat citroensap toe.
- Voeg de dadels toe en pureer tot gladde massa.
- Verdeel dit over de worteltaart en zet de taart in de koelkast.
Vaker vegan bakken?
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.