Terug

Zoete aardappel chocolade “botercrème”

Normale botercrèmes bevatten veel suiker en vet. Deze zoete aardappel crème is een super lekker en voedzaam alternatief. 

Makkelijk
(25) reviews

Ingrediënten

Botercrème

  • 500 gram zoete aardappel
  • 250 gram pure chocolade
  • 1 theelepel vanille-extract

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.

Botercrème

  • Leg de zoete aardappels met schil en al op een stuk bakpapier in de oven.
  • Laat ze +/- 40 minuten garen tot ze zacht zijn.
  • Smelt de chocolade au bain-marie.
  • Verwijder de schil van de zoete aardappel en mix tot een puree.
  • Giet al mixend de chocolade erbij, voeg het vanille-extract toe en klop door tot een mooie crème.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.