Terug

Zweven Van Geluk – Luchtballon van harde noga

Als je iets bakt waar iemand heel blij van wordt als hij/zij het eet, dan ga je als bakker zweven van geluk, aldus Eric. Daarom is zijn nougatine showstuk een luchtballon! Die letterlijk zweeft. Een knappe techniek, waarbij hij verschillende stukken nougatine rond vormt en aan elkaar plakt en knoopt als ballon.

Eric

Recept van
Eric

Expert
(0) reviews

Ingrediënten

Nougatine

  • 800 gram witte basterdsuiker
  • 640 gram glucose
  • 640 gram amandelschaafsel

Opbouw

  • isomalt

Bereidingswijze

Bakgereedschap

  • Bakplaat
  • Bakpapier
  • Siliconen bakmat (2x)
  • Touw

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Nougatine

  • Rooster de amandelen 10 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Verwarm de suiker en glucose tot een karamel van rond de 170 graden.
  • Voeg de warme amandelen toe en roer goed door.
  • Kook nog even om de nougatine te kleuren.
  • Giet de nougatine op een siliconen bakmat.
  • Plaats er nog een bakmat bovenop en rol het met een deegroller tot een plak nougatine.
  • Als de nougatine te hard wordt, kun je hem tussendoor weer soepel maken door hem even in de oven van 150 graden te leggen.

Opbouw

  • Maak 2 halve bollen door de nougatine over een grote kom te plaatsen en snijd de randen bij.
  • Snijd uit de overgebleven nougatine een strip van 20 x 4 centimeter.
  • Vouw deze om de 5 centimeter, zodat je er een rechthoek van kunt maken voor het bakje.
  • Verwarm de isomalt.
  • Plak de halve bollen met isomalt aan elkaar.
  • Plak ook de strip in een rechthoekje aan elkaar.
  • Knip stukken touw van voldoende lengte om deze aan een uiteinde samen te knopen.
  • Drapeer de touwen evenredig over de bol en knoop deze onderaan weer dicht, zodat de bol hiertussen opgesloten zit.
  • Gebruik isomalt om de uiteinden van de touwen te bevestigen aan het ‘mandje’.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.