E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

De 53-jarige Eric is een rasechte Fries. Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg. En dat is ook in zijn baksels terug te zien. Eric bakt het liefst de hele dag brood, maar ook voor een taartje met macarons draait hij zijn hand niet om. Maar van frutsels of poespas om een baksel mooier te maken, is hij geen fan. Eric maakt pure, eerlijke producten.

In het dagelijks leven werkt Eric als grafisch vormgever. Hij woont samen met zijn vrouw en 2 kinderen. Als hij niet aan het bakken is, is hij muziek aan het maken. Hij speelt de drums in een rockband. Daarnaast vindt hij het leuk om te vissen met zijn zoon. Bakken doet hij met zijn dochter, zij heeft de passie al van haar vader overgenomen. Het leuke aan bakken vindt Eric, dat je iets zelf kunt maken wat je gewoon bij de bakker hebt zien liggen. En dat het dan net zo lekker, of zelfs nog lekkerder is.

Zijn deelname aan Heel Holland Bakt is enorm buiten zijn comfortzone. Als echte Fries kijkt hij namelijk flink de kat uit de boom. Maar nu het zover is en hij het tot de tent heeft geschopt, heeft hij er toch wel heel veel zin in. Wat hem gaat onderscheiden van de rest? Zijn eenvoudige, eerlijke en vooral goede smaken.

Recepten van
Eric