E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

4 originele lunch recepten (om mee te nemen)

Een zelf meegenomen lunch hoeft écht niet per se een bruine boterham met kaas te zijn. We delen 4 lekkere recepten voor een originele lunch.

Fruitbar

Wil je eens wat anders dan een boterham met kaas meenemen naar je werk of naar school? Probeer dan deze verrassende en originele recepten voor de lunch.

Thuis neem je misschien net iets meer tijd voor een uitgebreide lunch, maar deze recepten zijn gemakkelijk te maken, zodat je ook op het werk of school weer kunt genieten van wat lekkers. Én je bespaart er ook nog eens geld mee. Elke dag lunch halen in de kantine is namelijk niet meer nodig. Zo wordt de lunch weer iets om naar uit te kijken.

Frozen yoghurt fruitrepen (vegan)lunch

Ingrediënten

  • 1 eetlepel agavesiroop
  • 500 gram haver- of kokosyoghurt
  • 2 eetlepels maïzena
  • frambozen / aardbeien (of welk fruit je lekker vindt)
  • nootjes of stukjes pure (plantaardige) chocolade

Zo maak je het

  • Bekleed een bakvorm met bakpapier.
  • Roer de yoghurt en maïzena in een mengkom.
  • Voeg daarna de honing en de helft van het fruit en de noten toe.
  • Verdeel alles gelijkmatig over de bakvorm.
  • Strooi de rest van het fruit en noten over de yoghurt.
  • Zet alles voor ongeveer 3 of 4 uur in de vriezer.
  • Breek of snijdt stukken af en neem mee in je broodtrommel.

Mini quiche met zalm

Ingrediënten

  • 8 vellen filodeeg
  • olijfolie
  • 2 zalmfilets
  • 2 theelepels kappertjes
  • 3 half zongedroogde tomaten
  • 2 eetlepels mascarpone
  • zeezout
  • schaaltje rucola

Zo maak je het

  • Haal de vellen filodeeg van elkaar en bestrijk ieder vel met olijfolie. Stapel weer op elkaar.
  • Bekleed kleine quichevormpjes met het gestapelde filodeeg en laat rondom overhangen.
  • Verwarm de oven voor op 210°C (liefst met onderwarmte).
  • Snijd de zalm in blokjes.
  • Hak de kappertjes en gedroogde tomaten grof.
  • Hak de rucola fijn en meng alles met de mascarpone. Breng op smaak met zeezout.
  • Schep de vulling in de vorm en sla de vellen filodeeg hier wat rommelig over.
  • Verdeel hierover nog 1 of 2 velletjes deeg over.
  • Bak de zalmtaartjes in ongeveer 12 minuten goudkleurig en krokant.

Lunch op een spiesje

Een sandwich lijkt opeens veel leuker wanneer je het op een stokje prikt. Je kunt eindeloos combineren en variëren.

Ingrediënten

  • Brood
  • Komkommer
  • Kaas
  • Hummus
  • Fruit
  • Tomaten
  • Kipfilet
  • Mozzarella

Zo maak je het 

  • Rijg alle ingrediënten die je lekker vindt aan een stokje en smullen maar!

Havermoutcakekerstboompjes

Cake als lunch, dat klinkt alleen al heerlijk. En deze variant is ook nog eens gezond.

Ingrediënten

  • Appelmoes (350 gram)
  • 200 gram havermout
  • 120 gram ongezouten noten
  • 3 eieren
  • 1 theelepel kaneel
  • 2 theelepel bakpoeder
  • Snufje zout

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Hak de havermout en noten fijn.
  • Meng alle ingrediënten in de kom.
  • Vul de bakvorm met het beslag en bak de havermoutcake in de oven voor +/- 45 minuten.

Ook lekker om mee te nemen als lunch

Zo maak je zelf speculaas rolls

 

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.