Terug

4x snacks en borrelhapjes

Makkelijke snacks en borrelhapjes: pizza, bitterballen, borrelkoeken of hartige wafels. Met deze huisgemaakte snacks zit je gebakken!

Pizza,Ball,Shape

Effe wachten… Pizza!

Allemansfavoriet en de ideale snack als je met een grotere groep gaat borrelen: pizza! Beleg met toppings naar keuze, snijd in grote punten en uitdelen maar! Niet alleen dé favoriet van André, ook Robèrt weet wel raad met deze Italiaanse klassieker.

Het deeg maakt hij al een dag van tevoren. Door het een nacht te laten rusten, wordt het mooi soepel en elastisch. Dat is het geheim waarom Italianen zo kunnen gooien met een pizzadeeg. Haal het deeg zo’n 2 uur voordat je het wil verwerken uit de koelkast en je hebt heel eenvoudig overheerlijke pizza’s bij de borrel.

Pizza Robèrt bakken

 

Bitterballen

Robert krokettenKroketten heb je in alle soorten en maten. Van vlees, vis en vegakroketten tot slagerskroketten en banketbakkerskroketten. Los van de variërende vulling, kun je de kroketten natuurlijk ook een ander maatje geven. En voor je het weet, heb je bitterballen! Je kunt hiervoor gewoon het basisrecept voor kroketten van Robèrt gebruiken. Geef ze een smaak naar keuze en rol kleine balletjes in plaats van rolletjes. Frituur klaar? Snacken maar!

Bitterballen bakken

 

Borrelkoeken

Borrelkoeken voor met mijn maten, de naam van dit recept zegt het al. Hartige koekjes gevuld met manchego en gegarneerd met sesamzaadjes, makkelijk en klaar in een handomdraai. Met de chorizo -die je voor een vega variant ook kunt weglaten- kun je ze zo pittig maken als je zelf wilt. De perfecte snack voor een avondje borrelen met je maten!

Bekijk recept

 

Hartige wafels

De ideale snack als je een wafelijzer in huis hebt zijn deze hartige wafels met olijven. Je maakt een grote kom met beslag en bakt ze binnen 5 minuten af. De olijven kun je vervangen door zongedroogde tomaatjes of geraspte kaas voor wat smaakvariatie. Eenvoudig, snel en superlekker!

Bak deze wafels

 

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.