E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

5 tips voor het bakken van een lekkere pizza

Nooit meer bestellen: hier vind je de ultieme tips voor het zelf bakken van een perfecte, Italiaanse pizza.

pizzamaken-1920x1080

Zelf pizza maken is leuk en lekkerder dan de kant-en-klare varian. Maak je eigen deeg en varieer met de vulling. Bekijk 5 tips voor een perfecte zelfgebakken pizza!

1. Gebruik type 00-bloem

Type 00-bloem is heel fijngemalen tarwebloem. Het wordt vaak gebruikt in Italiaanse recepten. De cijfers zijn bij Italianen een duiding om aan te geven hoe fijn het bloem is wat betreft structuur. Stel er staat 100 voor je meel, dan betekent dat er 100 kilo bloem van 100 kilo graan is gemaakt. Het is dan heel erg grof. 00 betekent heel fijn.
Bakken met type 00-bloem

2. Gist

Bij het bereiden van je deeg kun je kiezen tussen 2 soorten gist: verse gist en gedroogde gist. Verse gist heeft een hoger watergehalte en is daardoor minder lang houdbaar dan gedroogde gist. Als thuisbakker kun je met beide soorten gist een heerlijke pizza maken.

Lees meer over gist

3. Rijzen van het deeg

De rijstijd is erg belangrijk bij het bereiden van je pizza en wordt bepaald door de hoeveelheid gist en het type gist dat je gebruikt. Maar in beide gevallen geldt: haal het deeg op tijd uit de koelkast, zodat het op kamertemperatuur kan komen.

4. Gebruik de juiste hoeveelheid ingrediënten

Het kan verleidelijk zijn om je pizza te beleggen met zoveel mogelijk lekkere ingrediënten, maar dat is niet gebruikelijk in de traditionele Italiaanse keuken. Het toevoegen van teveel toppings kan zorgen voor teveel vocht, waardoor je bodem sompig wordt.

5. Zorg voor voldoende warmte

Terwijl Italiaanse professionals hun pizza’s in authentieke pizzaovens bereiden, kun je hem ook prima in een gewone oven maken. Het geheim is om de oven zo heet mogelijk te laten voorverwarmen, het liefst boven de 250 graden.

Op zoek naar bakinspiratie?

Pizza Robèrt

Pizza met roomkaas en asperges

BBQ Chicken pizza

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.