Terug

BBQ Chicken Pizza

Beth

Recept van
Beth

Hartig
Moeilijk
(6) reviews

Ingrediënten

Pizzadeeg

  • 315 gram broodbloem (type 00)
  • 1 theelepel zout
  • 0.5 theelepel instant gist
  • 2 eetlepel olijfolie
  • 195 milliliter water

Barbecuesaus

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 kleine rode ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook
  • 0.15 theelepel droge chilipeper flakes
  • 400 gram verse tomaten, in blokjes
  • 30 gram bruine basterdsuiker
  • 3 eetlepels tomatenpasta
  • 3 eetlepels honing
  • 25 milliliter appelciderazijn
  • 1 eetlepel molasse
  • 1 theelepel worcestersaus
  • 1 theelepel mosterd
  • 0.25 theelepel gedroogde oregano
  • zout
  • peper

Samenstellen

  • olijfolie
  • 1 kipfilet, in reepjes
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1 gele paprika, in blokjes
  • 1 kleine rode ui, in ringen
  • 50 gram gerookte Gouda kaas, geraspt
  • 50 gram mozzarella kaas, in plakken
  • maïsmeel (voor onder de pizza)

Bereidingswijze

Pizzadeeg

  • Verwarm de oven voor op 50°C.
  • Doe de bloem in een kom van een keukenmachine met deeghaken.
  • Voeg het zout aan een kant van de kom toe en het gist aan de andere kant van de kom.
  • Voeg olie en water toe en kneed tot een soepel deeg. Doe dit eventueel met de hand.
  • Maak een mooie bal en doe in een kom.
  • Zet de oven uit en zet de mengkom met het pizzadeeg in de oven. Laat het daar 40 minuten rijzen.

Barbecuesaus

  • Verwarm de olie in een pan en fruit de uien tot ze zacht zijn.
  • Voeg de knoflook en chili flakes toe en bak nog een minuut.
  • Doe de overige ingrediënten in de pan en laat alles zo’n 20 minuten zachtjes pruttelen totdat het een dikkere saus is geworden.
  • Roer af en toe door.

Samenstellen

  • Verhit de oven voor op 220°C. Laat een bakplaat in de oven staan.
  • Verhit een pan op middelhoog vuur met olie en bak de kipreepjes tot ze gaar zijn.
  • Haal uit de pan.
  • Zet het vuur lager en bak in dezelfde pan de ui en paprika zacht.
  • Rol het pizzadeeg plat in een cirkel.
  • Bestrooi een bakplaat met maïsmeel en leg de uitgerolde pizzabodem er op.
  • Smeer de pizzabodem in met de barbecuesaus en verdeel hier de groenten en kip over.
  • Leg de mozzarellaplakken over de vulling en strooi de geraspte, gerookte Gouda kaas erover.
  • Verplaats de pizza op de verwarmde bakplaat en bak 10 minuten in de hete oven.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.