
Aardbeien, of ze nou in het seizoen zijn of niet, wij kunnen er geen genoeg van krijgen. Hoewel ze het lekkerst smaken als ze vers van eigen bodem komen, kunnen we de diepvriesvariant ook zeker waarderen.
Omdat ze zo gezond en veelzijdig zijn, vind je ze bij ons vaak terug in taarten, cakes en andere recepten van bakkers in de tent. Gemarineerd smaken deze zomerkoninkjes nóg beter. Maar voordat je begint met marineren: een paar veelgestelde vragen.
Hoe lang moet je aardbeien laten marineren?
Laat de aardbeien minstens 30 minuten marineren. Meestal houden wij een uur aan, dan zijn de smaken goed ingetrokken.
Kan ik diepvries aardbeien ook marineren?
Zeker, dat kan. Laat ze dan eerst wel goed ontdooien en vervolgens uitlekken. Diepvries aardbeien zijn zachter en hebben een andere structuur dan verse aardbeien. Bedenk daarom eerst wat je gaat maken en maak daarna een keuze voor verse, of diepvries aardbeien.
Kan ik gemarineerde aardbeien invriezen?
Ja, je kunt ze zeker invriezen voor later gebruik. Maar net als alle ingevroren aardbeien zal de structuur wel veranderen wanneer je de aardbeien weer laat ontdooien.
Heb je een doosje aardbeien en wil je beginnen met marineren? Hier vind je 2 lekkere en super makkelijke recepten!
Gemarineerde aardbeien met balsamico azijn
Aardbeien en balsamico vormen een gouden combinatie. Door ze te marineren in balsamicoazijn geef je aardbeien een extra lekkere smaak. Serveer ze bijvoorbeeld in een salade met babyspinazie, pistachenoten, mozzarella en garneer met wat extra balsamico. Zo marineer je de aardbeien:
Dit heb je nodig
- 500 gram aardbeien
- 0,5 vanillestokje
- 50 gram kristalsuiker
- 2 eetlepels balsamico azijn
Zo maak je ze
- Meng het vanillemerg, suiker en balsamicoazijn.
- Snijd de aardbeien in tweeën.
- Marineer de aardbeien met het balsamico mengsel, dek af en laat een uur marineren.
Zelf probeerden we of je ook balsamico crème kunt gebruiken, in plaats van azijn. Dat is alleen behoorlijk dik en stroperig, voor marineren werkt het daarom niet zo prettig. Als dressing bij een salade of als topping bij ijs kan het wél lekker zijn om crème te gebruiken. Ook lekker:
Meringuetaart met gemarineerde aardbeien en viooltjes
Gemarineerde aardbeien met vlierbloesemsiroop
Dit heb je nodig
- 400 gram aardbeien, in plakjes
- 80 milliliter vlierbloesemsiroop
- Rasp van 1 limoen
Zo maak je ze
- Meng de aardbeien, vlierbloesemsiroop en limoenrasp in een kom goed door elkaar.
- Laat de smaken minstens 30 minuten intrekken.
Serveer de aardbeien met een bolletje ijs, of gebruik ze in deze Paris Brest:
Paris Brest met vlierbloesem en pistache karamel
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.