E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Aan de bak met asperges? Maak deze recepten eens!

Wil je iets origineels met asperges serveren dit voorjaar? Zoek niet verder! Van flammkuchen tot een heuse soesjestoren en van quiche tot tompouce. We hebben het allemaal.

Asperges

Denk je aan het voorjaar, dan denk je aan asperges. Hoogste tijd om aan de bak te gaan, met asperges! Dat kan op de traditionele wijze, met ei, ham en aardappels. Maar net zo leuk om er wat anders mee te doen!

Het witte goud heeft het moeilijk in 2024

De witte asperges zijn in 2024 aan het begin van het aspergeseizoen wat lastiger verkrijgbaar. De zachte winter zorgt ervoor dat de groente sneller groeit, maar de vele regen heeft de grond te nat gemaakt. Daardoor komt de teelt begin maart op veel plekken later op gang. Maar de meeste telers verkopen ze wel met Pasen.

Flammkuchen met witte aspergeswitte asperges

Leuk om te maken wanneer je met een groepje gaat brunchen. Traditioneel gaan op een flammkuchen rode ui en spekjes, bovenop de crème fraîche. Bij deze versie worden witte asperges toegevoegd en een beetje geraspte kaas. Het deeg voor de flammkuchen kun je zelf maken of gebruik kant-en-klaar deeg.

ZO MAAK JE DE FLAMMKUCHEN

Een soesjestoren met witte en groene asperges

Wil je een mooi spektakelstuk op tafel zetten? Dan is deze soesjestoren met 2 verschillende vullingen een leuke. In de ene vulling gaan witte asperges, in de andere groene. Het is even een klusje, maar je zet wel iets heel gaafs op tafel! Heb je iets minder tijd? Ook in een schaaltje doen deze hartige soesjes het heel goed!

Soesjestoren

Een aspergetompouce

Robèrt van Beckhoven heeft in de Franse Elzas asperges met morieljes (paddenstoelen) geproefd. Dat smaakte zo goed, dat hij het recept zelf nagemaakt heeft. Hij serveert het witte goud met de paddenstoelen tussen bladerdeeg, waardoor het net een tompouce lijkt. Een feestje op het bord!

Zo maak je de aspergetompouce

Quiche met groene asperges

Gebruik je liever groene asperges? Dat kan natuurlijk ook! Deze quiche is dan een lekkere om te maken. Door de parmaham om de asperges te rollen en dit bovenop de quiche te leggen, krijg je een prachtig plaatje. Want het oog wil ook wat, toch?!

Quiche met groene asperges

Een croque monsieur met asperges? Dat kan ook! Het recept staat op MAX Vandaag.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.