E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Bakken is leuker in een opgeruimde keuken, deze 5 tips helpen je daarbij

Met deze tips zorg je binnen no time voor een opgeruimde keuken.

Heel Holland Bakt - opgeruimde keuken

Werken in een opgeruimde keuken: volgens Robèrt is dat heel erg belangrijk. Maar hoe zorg je ervoor dat je keuken er netjes uit blijft zien? Wij zetten een paar tips op een rij.

1.  Zeg dag tegen prulletjes

Kleine spullen op je aanrecht zorgen al snel voor een rommelige uitstraling. Een melkopschuimer, weegschaaltje, broodrooster, snijplanken, pennen, flessen olijfolie, kruiden en ga zo maar door… Ook al heb je genoeg ruimte op je aanrecht, ruim je spullen op in keukenkastjes, lades, of een andere plek waar je ruimte hebt.

2. Voorraadpotten

weckpot heel holland bakt tent

Suiker, bloem, havermout, bakpoeder, verschillende soorten meel en andere ingrediënten: berg dit en al je andere ingrediënten op in handige voorraadpotten. Plak er labels op en je weet altijd hoeveel voorraad er nog is. Heb je er eenmaal een fijn systeem voor, dan gaat dit je ook helpen om efficiënter te bakken en minder te verspillen.

3. Ontdubbelen

Heb je veel maatbekers, pollepels, gardes, bakvormen en mengkommen? Laat je veelgebruikte items in de keuken en berg de rest ergens anders op. Kijk eens kritisch naar wat je nou wel en niet gebruikt. Breng overbodige spullen naar de kringloopwinkel, of maak er iemand anders blij mee.

Wat is het verschil tussen siliconen en metalen vormen? En wat kun je het beste gebruiken?

verschillende soorten bakvormen

4. Apparaten uit het zicht

keukenmachine

Hoe verleidelijk het ook is om je mixer, blender, foodprocessor en andere apparaten te laten staan: het maakt je keuken al gauw rommelig. Een opgeruimde keuken is makkelijk bereikt door je apparaten op te ruimen in je keukenkastjes. Pak de apparaten er dan weer bij wanneer je aan de bak gaat.

5. Sorteren op kleur & formaat

Sorteer je spullen in de keuken op kleur(toon) en formaat. Zet bijvoorbeeld je bakboeken op grootte en sorteer je hand- en theedoeken op kleur. Dat zorgt voor een rustigere uitstraling. Rafelige doeken? Transformeer ze tot poetsdoek. Breng je overbodige bak- en kookboeken (samen met je andere overtollige spullen) naar de kringloopwinkel bij jou in de buurt.

Zin om meer op te ruimen maar zie je op tegen een complete voorjaarsschoonmaak? MAX Vandaag geeft je tips voor een kleine voorjaarsschoonmaak: maak je huis schoon in kleinere stappen.
Bekijk alle tips op MAX Vandaag

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.