E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Bakken voor Bevrijdingsdag

Op 5 mei gaat de vlag uit! Ben je vrij op Bevrijdingsdag? Of geniet je sowieso al van de meivakantie en heb je tijd over? Vermaak je in de keuken met deze fijne recepten.

Menno_Confiture_Oranje_Boven

Is Bevrijdingsdag (5 mei) een vrije dag?

Bevrijdingsdag (5 mei) is een officiële feestdag in Nederland, maar niet iedereen is dan vrij. Het ligt namelijk aan je werkgever. Als je op school zit of studeert, ben je meestal vrij. Scholen zijn bijna altijd gesloten op Bevrijdingsdag. Ben je vrij en heb je wat tijd over, dan is het natuurlijk de perfecte gelegenheid om de oven aan te zetten en aan de bak te gaan.

Bevrijdingsdag gebak

Deze rood wit blauwe open confituretaart is een echte blikvanger op Bevrijdingsdag! Je maakt hem met bijzondere witte aardbeien. Die worden ook wel Snow White aardbeien of ananas aardbeien genoemd.

Bekijk het recept

Spek-takel van OranjeRood wit blauwe spekkoek

Zelf spekkoek maken is makkelijker dan je denkt! Je hebt er vooral een flinke portie geduld voor nodig. En natuurlijk een goed recept. Dit spektakel ziet er spectaculair uit en smaakt minstens zo bijzonder!

Bekijk het recept

Oranje tompouceOranje tompouce

Ook lekker: geniet op Bevrijdingsdag van je zelfgemaakte oranje tompouce. Met een beetje hulp van onze Janny is het helemaal niet moeilijk om zo’n tompouce zelf te maken.

Bekijk recept & video

Meer bakinspiratie?

Bekijk de lekkerste recepten om te bakken in de meivakantie. Gegarandeerd succes!

Bakken voor de meivakantie

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.