Terug

Cookie dough (zo maak je eetbaar koekjesdeeg)

Snoepen van koekjesdeeg zonder je zorgen te maken over rauwe eieren, dat kan met dit recept voor eetbaar cookie dough.

Cookie dough

Stiekem snoepen van het deeg terwijl je aan het bakken bent. Erg lekker, maar niet gezond. Gelukkig is er een oplossing: cookie dough, oftwel eetbaar koekdeeg. Zo maak je het.

Kan je koekjesdeeg eten?

In normaal koekjesdeeg zitten rauwe eieren, die kunnen zorgen voor een salmonellabesmetting. Dat wil je natuurlijk voorkomen wanneer je deeg eet. Daarom laten we de eieren in dit recept achterwege. Om het zekere voor het onzekere te nemen kun je ook het meel nog verhitten, om eventuele bacteriën te doden. Doe daarvoor het bakmeel op een bakplaat in de oven voor 5 minuten op 180 graden.

Zo maak je zelf cookie dough

Dit heb je nodig

  • 150 gram ongezouten zachte (room)boter
  • 70 gram suiker
  • 80 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 1 theelepel vanille extract (naar smaak)
  • 220 gram bloem
  • snuf grof (zee)zout
  • 140 gram chocolate chips of fijngehakte pure chocolade
  • 60 milliliter melk

Zo maak je het

  • Mix in een mengkom de boter met de suikers.
  • Is het helemaal vermengd? Voeg dan de bloem, het bakpoeder, het vanille extract, het zout en de melk toe. Mix dit ook goed door elkaar.
  • Hak de chocolade fijn, of gebruik chocolate chips en spatel het door het beslag.
  • Cookie dough hoef je natuurlijk niet af te bakken, dus het smullen kan meteen beginnen!

Cookie dough bewaren

Waarschijnlijk is het veel te verleidelijk om alles in één keer op te eten. Maar mocht je het toch willen bewaren, dan kun je dit het beste in een afgesloten bakje doen in de koelkast. Dan blijft het een paar dagen goed.

Chocolate chip cookies bakken?

Dat doe je zo

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.