E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

De lekkerste baksels uit Europa

Ben je ook aan het aftellen tot de zomer? Wij brengen je alvast in de sfeer met de lekkerste baksels uit Europa. Ga aan de bak en tover het vakantiegevoel zo uit je oven!

Rondreis door Europa - Etalage van een Franse bakkerij

Niets is leuker dan het ontdekken van lokale baksels tijdens je vakantie. Maar zelfs als je thuisblijft of alvast in de vakantiestemming wilt komen, kun je door Europa reizen vanuit je eigen keuken. Probeer deze heerlijke recepten en haal het vakantiegevoel in huis!

België

wafels

Bij een bezoekje aan onze zuiderburen mag een warme, Belgische wafel natuurlijk niet ontbreken. Heb je geen tripje naar België op de planning staan? Ga dan zelf aan de slag met Luikse- of Brusselse wafels.

Luikse wafels zijn grote, ronde wafels waar suikerpareltjes in zitten. Ze zijn een stuk zwaarder en ook iets zoeter dan Brusselse wafels. Brusselse wafels zijn luchtige, rechthoekige wafels met een minder zoete smaak. Serveer de Brusselse wafels met een bolletje ijs, een toefje slagroom en vers fruit.

Zo maak je Wafels

Duitsland

Duitsland staat vaak bekend om schnitzel, flammkuchen en curryworst, maar het land heeft ook heel veel verschillende taarten en gebakjes. De meest iconische, Duitse taart is de Schwarzwälder Kirsch. Deze heerlijke taart bestaat uit verschillende laagjes chocoladecake, gevuld met slagroom, kersen en een scheutje Kirsch. Decoreer de zijkant van de taart met chocoladekrullen voor een extra feestelijk effect.

Schwarzwälder kirsch bakken

Frankrijk

Macarons

Alleen al bij de gedachte aan Frankrijk loopt bij ons het water in de mond. In ieder stadje weer een nieuwe lokale boulangerie of patisserie te ontdekken. Van eclairs tot madeleines en van financies tot croissants, het is allemaal even lekker!

Maar het bekendste, Franse koekje is natuurlijk de macaron. Macarons zijn kleine ronde luchtige koekjes die aan elkaar geplakt worden met een zachte vulling. Ze zijn er in ontelbaar veel smaken en kleuren en ze staan bekend als lastig te bakken koekjes. Gelukkig hebben wij Robèrt. Hij legt je stap-voor-stap uit hoe je mooie macarons maakt.

Zelf Macarons maken

Italië

Tiramisu

Na een heerlijke pizza of pasta smaakt niets beter dan een romige, Italiaanse tiramisu. Maar wist je dat je met deze Italiaanse klassieker ook goed kan variëren? Vervang de koffie door sinaasappelsap, roer een beetje zelfgemaakte aardbeienjam door de mascarpone en leg plakjes verse aardbei tussen de lange vingers. Zo geef je de tiramisu een verrassende twist.

traditionele Tiramisu

Aardbeientiramisu

Spanje

Een zakje warme churros, besprenkeld met een laagje kristalsuiker en geserveerd met gesmolten chocolade. Zo wordt deze Spaanse lekkernij vaak geserveerd, maar wat dacht je van churros met een twist? Deze churros cups zijn gevuld met chocolademousse. Geen vieze handen meer, maar wel volop genieten.

Churros cups

Portugal

Portugees gebakje: De Pastel de nata

We sluiten onze reis af in Portugal. Met de Pastel de nata (of in het meervoud pasteis de nata). Deze traditionele Portugese lekkernij bestaat uit een combinatie van bladerdeeg met een vulling van onder andere citroen, vanille en kaneel. Het oorspronkelijke recept, dat afkomstig is uit een bakkerij in Lissabon, is geheim maar dit recept komt aardig in de buurt.

Pastel de nata

Ook buiten Europa vind je ontzettend veel lekkere recepten. Wat dacht je van een romige Amerikaanse cheesecake of een zoete Surinaamse rozijnencake?

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.