Bakbenodigdheden
- Plastic bak met deksel, ingevet
- 2 bakblikken of ovenschalen van 30 x 25 centimeter
- Staande mixer met toebehoren
Voorbereiding voor de focaccia
- Vet een plastic bak in.
- Vet de bakblikken of ovenschalen in met olijfolie.
Deeg
- Meng en kneed alle ingrediënten tot een soepel deeg. Let op: het blijft relatief slap.
- Leg het in de plastic bak en laat circa 30 minuten afgedekt rijzen, of tot het in volume is verdubbeld.
- Vouw het deeg voorzichtig één keer in de lengte en één keer in de breedte.
- Herhaal dit vouwproces vervolgens nog twee keer. Zo ontstaan er lagen in het deeg.
- Laat het deeg opnieuw 10 minuten rijzen.
- Verdeel het deeg in 2 gelijke stukken en leg ze in de bakblikken of ovenschalen.
- Vouw het deeg in het blik nog een keer zoals hierboven beschreven.
Kruidenmengsel
- Hak de knoflook fijn.
- Ris de rozemarijn/tijm en hak de blaadjes fijn.
- Hak het pepertje fijn.
- Snijd de zongedroogde tomaten in stukjes.
- Meng alle ingrediënten goed door elkaar.
Afbakken
- Maak deukjes in het deeg door het met je vingers iets in te duwen.
- Verdeel het kruidenmengsel erover.
- Versier de focaccia met de groenten en kruiden voor het tuintje.
- Bak de focaccia’s op 200 graden in circa 40 minuten gaar.
Tip voor de focaccia
Heb je een stuk focaccia over? Je kunt het prima invriezen. Laat het brood voor gebruik rustig ontdooien in de koelkast en piep het voor het serveren weer even op in de oven.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.