E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Dit zijn de lekkerste vegetarische hartige baksels

Vier favoriete vegetarische hartige bakrecepten voor als je een dagje geen vlees of vis wilt eten.

Dit zijn de lekkerste vegetarische hartige baksels

Dat zoete baksels vegetarisch zijn is nogal wiedes, maar voor hartige baksels is dat minder vanzelfsprekend. Die laten zich nog wel eens verrijken met een stukje rauwe ham, chorizo, salami of een saucijs. Hartstikke lekker natuurlijk, maar als je wat duurzamer wilt eten, vegetarisch eet of niet elke dag een stukje vlees hoeft, kan een vegetarische variant heel welkom zijn. De lekkerste recepten vind je hier.

Geheime groente & verborgen fruit

Vega saucijzenbroodjes

Daniel eet geen vlees of vis, dus hij trakteert je op 2 recepten voor vegetarische saucijzenbroodjes. Die dan natuurlijk eigenlijk geen saucijzenbroodjes meer zijn, omdat er geen worstje in zit. Maar dat terzijde. Hij gebruikt groente en fruit voor de vulling. Jackfruit en aubergine, die hij op smaak brengt met gerookt paprikapoeder, mosterd, kaneel, komijn, misopasta en salie. Deze broodjes hebben zelfs het goedkeuren van André gekregen, dus dan moeten ze wel het proberen waard zijn.

Maak Daniels vegetarische saucijzenbroodjes

Riperkrite Tsiis koekjes

Riperkrite koekjes

Wel eens van Riperkrite tsiis gehoord? Als je uit Friesland komt waarschijnlijk wel. Als je uit een andere provincie komt, klinkt het je misschien als abracadabra in de oren. Riperkrite tsiis is een kaas uit Friesland. Hij is vernoemd naar natuurgebied De Ripen en het kaasje wordt bereid met een melange van selderij, bieslook en knoflook. De Friese Eric gebruikt deze speciale kaas in een recept voor heerlijke hartige vegetarische koekjes. Geen Riperkrite tsiis bij de hand? Gebruik dan een ander boerderijkaasje dat je lekker vindt.

Bak Riperkrite Tsiis koekjes

Uien tarte tatin

Tarte tatin ui

Officieel is een tarte tatin een ‘appeltaart op z’n kop’ met een laagje gekarameliseerde suiker. De taart werd in 1889 per ongeluk gecreëerd door de zusjes Stéphanie en Caroline Tatin. Inmiddels zijn er vele varianten op het originele recept. De vulling kan zoet zijn en bestaan uit vruchten zoals appel of peer. Maar er bestaan ook een heleboel hartige varianten, met bijvoorbeeld tamme kastanjes, gegrilde groenten of ui. Van die laatste heeft Robèrt een heel lekker recept voor je. Hij laat je in de video zien hoe je een vegetarische tarte tatin maakt met sjalotten, karamel en tijm. Om je vingers bij af te likken!

Maak vegetarische uien tarte tatin

Hartige soezentoren

Hartige soezentoren Anna

Zin om deze week even flink uit te pakken met een enorm vegetarisch spektakelstuk? Dan is deze hartige soezentoren van Anna precies wat je zoekt. De soezen worden gevuld met 2 verschillende hartige vullingen: een met 4 soorten kaas, zongedroogde tomaten, basilicum en pijnboompitjes. De andere met geitenkaas, bieten, walnoten, honing en tahin. Pak je het liever wat meer bescheiden aan? Maak dan 1 van beide soorten. De soesjes zijn een hele lekkere snack bij de borrel of als tussendoortje.

Hartige soezentoren maken

Vegetarische baksels klaar?

Heb jij een lekker vegetarisch baksel uit je oven getoverd? Deel dat dan met ons, dat vinden we heel erg leuk! Plaats je foto met #HHB op social media.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.