
Dat we fan zijn van bladerdeeg schuiven we niet onder stoelen of banken. Dit gemakkelijke en lekker zoete recept is klaar in een handomdraai én je hebt maar 4 ingrediënten nodig. Wat wil je nog meer?
Bladerdeeggebakjes met appel
Dit heb je nodig:
- Appel (of peer)
- Honing
- Bladerdeeg (zelf bladerdeeg maken doe je zo)
- Ei (om het deeg te bestrijken)
En zo maak je het:
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd plakjes appel (of peer als je dat lekkerder vindt).
- Spuit in een zigzag honing op de bakplaat. Ter grootte van ongeveer 5 appelschijfjes. Laat wat ruimte tussen de verschillende zigzags.
- Leg plakjes appel op de honing en herhaal dit ook op de andere baantjes honing.
- Snijd plakjes bladerdeeg en leg die over de appel met honing heen. Doe dit ruim, zodat de bladerdeeg er goed omheen valt en je een lekkere korst krijgt.
- Kluts een eitje door elkaar met een vork en smeer het ei met een kwastje over je bladerdeeggebakjes.
- Bak af in ongeveer 12 minuten.
- En dan: omdraaien en smullen maar!
Alles over bladerdeeg
Waarom moet je prikken in het deeg? En wat is het verschil tussen croissantdeeg? Je leest het in dit artikel over bladerdeeg.
Reageren
U kunt hieronder reageren op dit recept
Om te kunnen reageren moet u zich eerst registreren.
Inloggen Registreren