E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Hier wordt Heel Holland Bakt opgenomen: een rondleiding over het landgoed

Voor echte fans is het allang geen geheim meer. Heel Holland Bakt wordt elk jaar opgenomen in Maarsbergen, op Landgoed Maarsbergen. We nemen je mee op toer achter de schermen. Hoe wordt de tent opgebouwd? Hoe laat begint de crew? En hoe kom je op het landgoed van A naar B? Je krijgt een persoonlijke rondleiding van André en als toegift ook nog één van Janny's hondje Nhaan!

Landgoed Maarsbergen

Landgoed in bloei

Als de bloemen in bloei staan en de bladeren groen worden, is het tijd om de Heel Holland Bakt tent op te zetten. We genieten inmiddels al een flink aantal seizoenen van de magische tent op landgoed Maarsbergen. Maar de opnames vonden niet altijd plaats in Maarsbergen. De eerste 4 seizoenen werden opgenomen in de buurt van Leersum, bij kasteel Broekhuizen. Nadat er andere plannen werden gemaakt voor deze locatie, is de tent verplaatst. Benieuwd hoe het landgoed eruit ziet? André geeft je een rondleiding!

Rondleiding over het landgoed
Heel Holland Bakt tent

De magische tent

De Heel Holland Bakt tent is een betoverende plek voor thuisbakkers die graag een plekje in de tent willen bemachtigen. Maar zeker ook nog altijd voor alle kandidaten die erin gestaan hebben. Het opbouwen en inrichten van die tent is een flinke klus. In deze video zie je hoe dat eraan toegaat.

Opbouw van de tent
Regen op het landgoed

Regen en zonneschijn

Omdat Heel Holland Bakt in een tent wordt opgenomen, kan het weer van invloed zijn op de bakresultaten van de kandidaten. Iets wat je je als kijker misschien niet altijd realiseert! Erg warm of juist heel koud, regen en wind of een zonovergoten dag: het is altijd maar de vraag met welke weersomstandigheden de kandidaten en het productieteam te maken krijgen.

Ochtendgloren Heel Holland Bakt

Vroege vogels

Als heel Holland nog slaapt staan de vroege vogels van de crew al op het landgoed. Om 7 uur verzamelt het hele team al in de tent. Op erg hete dagen begint de productie soms nóg iets eerder. Maar dat vroege opstaan wordt wel beloond met veel lekkere baksels. Want daar snoept de crew natuurlijk gewoon van mee!

Wat gebeurt er met alle baksels?
Jurytentje hel Holland Bakt

Van hot naar her

Op deze foto zie je de baktent en het jurytentje van Janny en Robèrt. De afstand lijkt misschien klein, maar het landgoed is erg groot. Dat betekent dus veel lopen, maar er wordt ook veel rondgereden in de inmiddels befaamde golfkarretjes. En soms kan dat rondrijden er best fanatiek aan toegaan!

Janny versus Robèrt: de golfkarrace
Landgoed tijdens finale

Plek zat

Het landgoed moet niet alleen groot genoeg zijn voor de reusachtige baktent, het jurytentje en de crewruimte. Op finaledagen is het helemaal feest. Met alle crew, finalisten, vrienden en familie en oud-kandidaten is het dan een drukte van jewelste. Er is ook genoeg ruimte voor alle voorraad, bakbenodigdheden en schone theedoeken. En dan nog al die afwas…

Wie doet alle afwas?
Landgoed Maarsbergen

Nhaan op het landgoed

Wil je het landgoed ook eens van een hele andere kant bekijken? Nhaan, het hondje van Janny, neemt je mee op haar eigen rondleiding over de opname locatie. Zo zie je meer van het landgoed en wat Nhaan zoal op een dag doet!

Landgoed door de ogen van Nhaan

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.