E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Lekker opwarmen met gezonde warme chocolademelk

Lekker opwarmen doen wij het liefst met warme chocolademelk. Van deze gezonde warme chocolademelk kun je genieten zonder schuldgevoel.

Warme chocomelk

Na een flinke winterwandeling, sleetje rijden of een ritje op natuurijs is er niks lekkerder dan binnen opwarmen met een kopje warme chocolademelk. Hoe nostalgisch! Maar hoe lekker dit drankje ook is, heel erg gezond is het niet.

Chocolademelk zit vol met suikers en vetten. Gelukkig kun je ook van dit warme winterdrankje genieten als je het gezond wilt aanpakken. Hoe? Met dit recept!

Hoe maak je warme chocolademelk gezonder?

Traditionele warme chocolademelk is hoog in suikers en verzadigde vetten, omdat je het maakt met volle melk, chocolade en een beetje suiker. Door een paar kleine aanpassingen maak je een chocolademelk die rijker is aan voedingsstoffen, lager in calorieën en nog steeds heel erg lekker.

  • Melk: Vervang je volle koemelk door ongezoete amandelmelk of kokosmelk. Dan bevat je chocolademelk minder vet en calorieën en is het bovendien lactosevrij.
  • Cacao: Hét chocoladecomponent in de warme chocolademelk! In de klassieker gebruik je hiervoor chocolade, een gezondere variant is ongezoet cacaopoeder. Dat is rijk aan antioxidanten en geeft een intense chocoladesmaak zonder toegevoegde suikers.
  • Zoetstof: In plaats van kristalsuiker kun je honing, ahornsiroop of stevia gebruiken voor een zoetje. Uiteraard is dit ook gewoon een soort suiker, maar kristalsuiker is een geraffineerde suiker, dit betekent dat alle voedingsstoffen eruit zijn gehaald.

Lees meer over gezond(er) bakken:

ALLE TIPS OP EEN RIJ

Het recept

Dit heb je nodig voor 1 kop gezonde warme chocolademelk

  • 250 milliliter ongezoete amandelmelk of kokosmelk (uit pak)
  • 1 theelepel cacaopoeder
  • 1 theelepel agavesiroop
  • 1/4 theelepel vanille-extract

Zo maak je het 

  • Doe alle ingrediënten in een steelpan en zet op het vuur.
  • Roer door met een garde om alle klontjes van de cacao goed op te lossen.
  • Blijf roeren terwijl de chocomelk verwarmt tot het goed heet is. Laat de melk niet koken, dan smaakt ie minder lekker.
  • Giet de melk in een mok en genieten maar!
  • Als je zin hebt om jezelf toch een beetje te verwennen, top de chocolademelk dan af met (zuivelvrije) slagroom en wat krullen pure chocolade.

Chocolademelk variatie

Maak jij je niet druk om calorieën en wil je liever genieten van klassieke chocolademelk, of een bijzondere variatie zoals witte of roze chocolademelk? Laat je dan inspireren door onze andere warme chocolademelk recepten. Of ga aan de slag met de versie die Robèrt graag voor zichzelf maakt.

5X CHOCOLADEMELK VARIATIE ROBÈRTS CHOCOLADEMELK RECEPT

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.