E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Leuke en originele traktatie: gesmolten sneeuwpoppen

Wat gebeurt er met sneeuwpoppen wanneer het te warm is buiten? Inderdaad, ze smelten... Maak deze grappige gesmolten sneeuwpopjes als traktatie. Zo doe je dat!

Traktatie

Trakteren is nóg leuker als je er zelf mee aan de slag gaat. Toe aan traktatie-inspiratie? Maak dan deze gesmolten sneeuwpoppen!

Sneeuwpopjes

Smelt voor de gesmolten sneeuwpoppen witte chocolade en leg de zoute stokjes, eetbare oogjes en de smarties erop. Handig: deze traktatie hoeft niet meer in de oven. Je zet de gesmolten sneeuwpopjes in de koelkast om de chocolade hard te laten worden. Maak een gezonde variant (bijvoorbeeld voor meesters en juffen), met wortels en een flesje gesmolten sneeuw.

Een andere optie: bak eerst makkelijke koekjes (zoals deze zandkoekjes) doe er wit glazuur overheen en leg er een marshmallow op. Nog even versieren met glazuur voor de handjes en het gezichtje en klaar ben je!

Nog meer traktaties

Trakteren is een feestje. Je kunt een traktatie kant-en-klaar kopen, maar er zelf een maken is natuurlijk veel origineler. Het bedenken ervan is alleen vaak wel een uitdaging. Daarom organiseerden we de Heel Holland Bakt traktatiechallenge! Daar werden veel leuke en originele traktaties ingestuurd. We geven je hier de broodnodige inspiratie!

8x leuke ideeën

Tips voor het trakteren

Met trakteren maak je blij. Maar het bedenken, maken en uitdelen kan minstens zo leuk zijn! Wij geven je 5 tips voor het maken van een traktatie.

5 tips voor het maken van een traktatie

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.