E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

5 tips voor het maken van een traktatie

Ben je jarig of is er iets anders te vieren? Maak collega's, kinderen uit de klas of je gasten blij met een traktatie. We geven je 5 tips bij het maken van traktaties. Veel uitdeelplezier!

piraat-banaan-traktatie-1920x1080

Met trakteren maak je blij. Maar het bedenken, maken en uitdelen kan minstens zo leuk zijn! Wij geven je 5 tips voor het maken van een traktatie.

1. Houd het simpel

traktatie zeilbootEen traktatie maken hoeft niet moeilijk te zijn. Zeker (jongere) kinderen zijn al snel tevreden! Maak een snoepketting van een dropveter met chips eraan, ga creatief aan de slag met het versieren van eierkoeken of tover bananen om tot een piraat. Geef een schijfje meloen een vlag en voilà; een zeilboot!

2. Ga voor gezond

Kies je voor het maken van een gezonde traktatie? Dan kun je natuurlijk aan de slag met fruit! Maak Nijntje-oren voor mandarijntjes, of verkleed ze als indiaan. Maar je kunt ook rijstewafels gebruiken en ze omknutselen tot grappige schaapjes. Of ga zelf aan de bak met een bananenbrood!
Bananenbrood: 3 recepten 

3. Hoezo geen hartig?!

Vaak denk je bij trakteren al snel aan zoete snacks. Maar hartige hapjes kunnen ook heel lekker zijn! Wat dacht je van een schaal met snackgroenten met een zelfgemaakte dip? Of verras met een hartige hap in de vorm van kleine kaas- worsten- of saucijzenbroodjes. Mini quiches zijn ook super lekker!

Indische saucijzenbroodjes

Hartige quiches

4. Creatief cadeautje

traktatie woordzoekerEen traktatie hoef je niet altijd op te eten. Je kunt ook een leuk cadeautje trakteren. Geef kleintjes bijvoorbeeld een klein kleurboekje of stoepkrijt. Je kunt met een online woordzoeker ook je eigen woordzoeker maken! Zo maak je bijvoorbeeld een woordzoeker met alle namen uit de klas. Trakteer je je collega’s? Maak ze blij met een klein plantje of een stukje zeep.

5. Doe duurzaam

Folie, plastic, servetten en papier: bij een traktatie komt er soms heel wat geknutsel en daarmee ook afval kijken. Toch kun je ook bedenken hoe je een traktatie kunt maken zonder teveel afval. Denk aan eetbare verpakkingen zoals een ijsbakje of -hoorntje. Of kies een verpakking die kan worden hergebruikt, zoals een papieren cadeautasje. Als je een cadeautje bij je traktatie doet, denk dan ook na over de duurzaamheid van het aardigheidje.

Heel Holland Bakt Traktatie challenge

Ben jij een echte kei in het bedenken van traktaties? We zijn benieuwd hoe creatief jij voor de dag, ehm klas, komt. Stuur ons je leukste traktatie en maak kans op mooie prijzen!

Traktatie challenge

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.