E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Met deze tips kun je fruit langer bewaren

In de koelkast, op de fruitschaal, of op een koel donker plekje? Hier bewaar je je fruit het beste zodat het zo lang mogelijk houdbaar is.

bananen-bewaren-1920x1080

Bakken met fruit, daar zijn wij dol op. Of je nu een lekkere appeltaart bakt of een aardbeienslof, het is handig als je alvast tijdig de ingrediënten voor je baksel in huis haalt. Hoe bewaar je ze vervolgens het beste? Dat lees je hier!

Aardbeien bewaren

Wil je aardbeien bewaren, leg ze dan in de koelkast. Haal ze uit het doosje waarin je ze kocht. Leg ze in een bakje waarvan je de onderkant bedekt met een vel keukenpapier. Hier vang je eventueel vocht in op. Bedek het bakje vervolgens met een deksel maar let op: houd de deksel een stukje open, zodat er lucht bij kan komen.

Appels bewaren

Appels kun je het beste in de koelkast bewaren, dan blijven ze lang goed. Namelijk 2 tot 4 weken. Buiten de koelkast, op een fruitschaal, kun je ze zo’n 3 tot 7 dagen bewaren. Let dan wel op dat ze niet in de zon liggen.

Bananen bewaren

Bananen kun je het beste op een koele en donkere plek bewaren, maar liever niet in de koelkast. Koop je je bananen in een plastic zak, laat ze dan niet in de zak zitten. In een vochtige, gesloten ruimte rotten bananen namelijk sneller. Je kunt ze ook beter niet in de fruitschaal leggen, andere fruitsoorten kunnen namelijk soms onbedoeld het rijpingsproces versnellen.

Citrusvruchten bewaren

Citrusvruchten zoals citroenen, sinaasappels en limoenen bewaar je het beste op kamertemperatuur. Als ze rijp zijn, kun je ze het beste in de koelkast leggen.

Kiwi’s bewaren

Zijn je kiwi’s nog niet rijp? Bewaar onrijpe kiwi’s op de fruitschaal, zo kunnen ze narijpen. Rijpe kiwi’s zijn een paar dagen houdbaar in de koelkast.

Liever aan de bak met fruit uit de vriezer? Hier vind je tips over het gebruiken van diepvriesfruit in je baksels.

Bakken met diepvriesfruit 

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.