E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

5 heerlijke baksels met pistachenootjes

Regelmatig worden pistachenootjes gegeten als snack of tussendoortje. Maar wist je dat je het ook heel goed kunt gebruiken tijdens het bakken?

Bolgebakjes BW

Pistachenootjes kun je toevoegen aan heel veel baksels. Bijvoorbeeld aan heerlijke bolgebakjes met framboos, macarontaart of carrot cake. We zetten een aantal lekkere recepten voor je op een rijtje.

1. Bolgebakjes met pistache en framboos bolgebakjes

Bolgebakjes zijn er in veel verschillende soorten. Deze variant is gemaakt van een combinatie van framboos en pistache. En met als versiering een klein gedroogd roosje.

Het recept

2. Turbante Italiano

Een Italiaanse tulband, dat is weer eens wat anders. Denk: limoncello, amandelspijs, citrusrasp, pistache, amandelen en witte chocoladeganache. Hmmm.

Het recept

3. Macarontaart macarontaart

Een macarontaart met een verrassende combinatie van smaken, volgens Janny. De taart is gevuld met een Italiaanse botercrème, lemoncurd én pistache.

Het recept

4. Carrot cake met pistachenootjes carrot cake

Rustiek ziet hij eruit, dit worteltaartje. De carrot cake is lekker smeuïg door de wortels en in Cointreau gewelde rozijntjes. De citroen maakt ‘m lekker fris!

Het recept

5. Spekkoekkolade

Een chocovariant op de klassieke spekkoek. Zijdezacht en goed op smaak. Deze kleine porties met chocolade en pistachenootjes zijn net even wat anders.

Het recept

Ook lekker met pistachenootjes:

Een opgerold broodje met pistache

Zijn pistachenootjes gezond?

Lees het op de website van MAXVandaag

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.