E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Bolgebakjes met framboos en pistache

Bolgebakjes zijn er in veel verschillende soorten. Deze variant is gemaakt van een combinatie van framboos en pistache. En als versiering een klein gedroogd roosje.

Amel

Recept van
Amel

Taart
(3) reviews

Ingrediënten

Basbousa pistachenoten

  • 3 eieren
  • 120 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 eetlepel citroensap
  • 120 milliliter plantaardige olie
  • 120 milliliter melk
  • 120 gram gemalen pistache
  • 240 griesmeel
  • 1 zakje bakpoeder
  • 200 milliliter honing

Frambozenmousse

  • 1 blik gecondenseerde melk
  • 300 gram frambozen
  • 1 citroen
  • 60 gram poedersuiker

Garnering

  • Gedroogde rozen

Bereidingswijze

Bolgebakjes met framboos en pistache

Tip van Robèrt: je kunt de blaadjes van de gedroogde roosjes ook los maken. Daardoor zien de bolgebakjes er weer net iets anders uit.

Bakbenodigdheden

  • Staande mixer met toebehoren
  • Bakvorm van 30 bij 30 centimeter
  • Ronde koekuitsteker met een diameter van 5 centimeter
  • Siliconen bolvorm met een diameter van 5 centimeter

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 150 graden.

Basbousa pistachenoten

  • Klop de eieren op samen met de suiker, vanillesuiker en het citroensap.
  • Voeg de olie en de melk toe.
  • Voeg de droge ingrediënten toe en meng.
  • Doe de basbousa in de bakvorm en zet het voor 30 minuten in de oven.
  • Schenk de koude honing over de warme basbousa.
  • Steek rondjes uit, dit is de basis voor de bolgebakjes.

Frambozenmousse

  • Koel de gecondenseerde melk voor 2 uur en doe het in een mengkom.
  • Klop het met een garde tot schuim.
  • Meng de frambozen met de suiker en het citroensap en haal de coulis door een zeef.
  • Spatel de coulis voorzichtig door het gecondenseerde melkschuim.
  • Giet het mengsel in de siliconen bolvorm en laat voor 2 uur opstijven in de koelkast.

Opbouw van de bolgebakjes

  • Zet de mousse bovenop de basbousa-bodem.
  • Versier de bolgebakjes met gedroogde rozen.

Bolgebakjes van Robèrt

Benieuwd naar hoe Robèrt spiegelbolgebakjes maakt?

JE ZIET HET HIER 

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.