
Het klinkt eerst misschien gek, een pizza als toetje. Maar je kunt hem heel makkelijk tot een zoet dessert maken, door de juiste ingrediënten en toppings te gebruiken. Dit is hoe je ‘m maakt.
Zelfgemaakt pizzadeeg á la Robèrt
Kies je voor zelfgemaakt pizzadeeg, of ga je voor kant-en-klaar uit de supermarkt? Voor de toetjes pizza maakt dat niet uit. Je maakt het deeg niet zoeter dan anders. Met onderstaand recept maak je zelf pizzadeeg á la Robèrt.
Bak de bodem al (deels) af
Rol je deeg uit tot een mooie, dunne bodem. Je kunt ervoor kiezen om hem al volledig af te bakken (volgens recept of verpakking) en daarna af te maken met je zoete beleg en toppings. Maar je kunt er ook voor kiezen om hem bijna gaar af te bakken en je zoete beleg en toppings nog even mee te bakken. Het ligt eraan wat je op je toetjes pizza wil doen.
Waarom zou je de ‘saus’ en toppings juist nog wel even mee willen bakken? Alles wat je erop legt wordt zachter en smelt wat meer door elkaar. Zo wordt chocopasta vloeibaarder en marshmallows smelten een beetje. Maar let wel op, dit kan snel verbranden. Houd ongeveer 5 minuten aan om je ingrediënten mee te bakken (eventueel op lage temperatuur) en kijk af en toe in de oven hoe het ervoor staat.
Welke soorten toetjes pizza kun je maken?
Bijna alle zoete smaakcombinaties die je zelf lekker vindt, kun je op de toetjes pizza maken. Het makkelijkst is om te beginnen met een ‘saus’ als basis. Denk aan het volgende lekkers:
- Chocopasta
- Pindakaas
- Mascarpone
- Appelmoes (zo maak je het zelf)
- Jam (zo maak je het zelf)
- Pistachepasta (zo maak je het zelf)
Welke toppings kun je kiezen voor je toetjes pizza?
- Vers fruit zoals aardbeien, frambozen, mango, blauwe bessen, banaan, appel of peer
- Stukjes chocolade of hagelslag
- Noten zoals hazelnoot, pistache of amandelen
- Mini marshmallows
- Koekkruimels
- Kokosrasp
- Kaneel en honing
Genoeg keuze dus! Beleg naar smaak en deel de toetjespizza met familie of vrienden! Voor jezelf kan natuurlijk ook, maar of je hem dan op krijgt…
Liever een hartige pizza?
Toch liever een traditionele pizza maken? Dan hebben we ook nog genoeg inspiratie voor je.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.