E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Dit recept voor carrot cake muffins is simpel en zo klaar

Speculaaskruiden, kaneel en natuurlijk ook wortels: de ingrediënten voor deze makkelijke carrot cake muffins. De frosting bovenop maakt ze extra smeuïg.

Wortel cake

Carrot cake is lekker, smeuïg én kruidig. Daarom maken we de worteltaart in het klein, als muffin. Zo heb je een klein taartje helemaal voor jezelf. Geniet van deze carrot cake muffins!

Is carrot cake ongezond? Worteltaart bakken

Wortels in een taart, dat klinkt natuurlijk gezond. Maar is wel zo? Door de toevoeging van suikers aan het recept maak je het extra lekker, maar natuurlijk wel iets minder gezond. Bak je liever met minder geraffineerde suikers? Probeer dan deze glutenvrije, lactosevrije én vegan worteltaart.

Vegan worteltaart

Dit heb je nodig

Bakbenodigdheden 

  • Mengkom
  • Mixer
  • Spatel
  • Muffinvormpjes
  • Muffinbakvorm
  • Rasp

Carrot cake muffins

  • 150 gram bruine basterdsuiker
  • 50 gram licht bruine basterdsuiker
  • 3 eieren
  • 2 theelepels kaneel
  • 2 theelepels speculaaskruiden
  • Rasp en sap van 1 sinaasappel
  • 200 gram bloem
  • 5 gram bakpoeder
  • Snufje zout
  • 275 milliliter zonnebloemolie
  • 250 gram geraspte wortel
  • Sap van 1 citroen

Frosting

  • 60 gram zachte boter
  • 100 gram roomkaas
  • 250 gram poedersuiker
  • 1,5 theelepel vanille-extract

Zo maak je de carrot cake muffins

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Rasp de wortel en besprenkel het met wat citroensap.
  • Meng de bruine basterdsuiker, lichte basterdsuiker, zonnebloemolie, eieren, kaneel, speculaaskruiden, zout en sinaasappelrasp én sap in een mengkom.
  • Voeg de bloem en bakpoeder toe en spatel dat goed door het beslag.
  • Spatel tot slot de wortelrasp er doorheen.
  • Plaats de muffinvormpjes in de vorm en vul deze tot driekwart hoogte met beslag.
  • Zet de vorm in de oven en bak de carrot cake muffins in 20 à 30 minuten gaar.
  • Laat de muffins afkoelen voordat je de frosting erop doet.

Frosting

  • Mix roomboter en roomkaas in een staande mixer op middelhoge snelheid tot een luchtige massa.
  • Verlaag de snelheid van de mixer en voeg geleidelijk de poedersuiker toe.
  • Voeg het vanille extract toe.
  • Zet de frosting in de koelkast tot gebruik.
  • Smeer de frosting op de afgekoelde muffins en decoreer met nootjes of schaafsel van de wortels.

Hoe lang kun je carrot cake muffins bewaren?

Heel fijn: je kunt de muffins met frosting 4 tot 5 dagen bewaren in de koelkast. Wil je een hele voorraad bakken om in te vriezen? Laat dan de frosting achterwege en maak de frosting pas wanneer je de muffins uit de vriezer haalt om op te eten.

Carrot cake bakken

Toch een grotere carrot cake maken? Bekijk hier het recept.

Worteltaart met zelfportret

Meer muffin recepten?

Maak ook deze vanille chai muffins!

Bekijk recept

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.