E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Rudo: “Ik baal enorm dat ik Heel Holland Bakt nét voor de finale moet verlaten!”

"Ik baal enorm. Ik heb mijn best gedaan en gevochten. Maar dit weekend kon ik niet tegen de andere kandidaten opbakken." Vlak voor de finale moet Rudo helaas de tent verlaten.

Heel-Holland-Bakt---Seizoen-11-1920

Rudo - Zeg rood cakeje waar ga je heen - botercrème mandDankzij zijn overheerlijke baksels werd Rudo maar liefst 2 keer Meesterbakker in het 11e seizoen van Heel Holland Bakt. In aflevering 6 veroverde hij nog een speldje met zijn Red Velvet cake met botercrème en boomhut droomhuis. Helaas moet hij na de halve finale de tent verlaten. Hij blikt terug op zijn deelname.

Van wie heb je het bakken geleerd?

“Ik heb de patisserie en het bakken altijd al prachtig en interessant gevonden. Van de Saroma toetjes en oliebollen van mijn oma, tot de appeltaart met verse goudreinetten van mijn vader. Ik ben in mijn pubertijd begonnen met  het bakken van een roze kwarktaart uit een pakje, maar ik wilde al snel zelf dat mergpijpje kunnen maken of weten hoe de perfecte soes gebakken wordt. Daar heeft Rudolph van Veen met Rudolphs Bakery destijds een flinke boost aan gegeven.”

Wat bak je het liefst?

“Mijn eigen favoriet is een cacao macaron met een vulling van melkchocolade ganache, hazelnootpraliné en een kern van gezouten karamel. Of Zeeuwse bolussen, wat zijn die lekker!”

Alle recepten van Rudo

Wat ben jij voor bakker?

“Als ik iets voor de eerste keer bak, probeer ik mij altijd aan het recept te houden. Bepaalde hoeveelheden of smaakcombinaties zijn vaak niet voor niets gekozen. Als je niet weet hoe het origineel smaakt, kan je ook niet bepalen wat je wil aanpassen. Als dat eenmaal gelukt is, ga ik los met experimenteren. Met wisselend succes. Ik hou van een nette keuken, maar ik zou liegen als ik zeg dat dit altijd lukt. En anders bewijzen de beelden uit de tent wel het tegendeel…”

Hoe combineerde je (oefenen voor) Heel Holland Bakt met werk en vrije tijd?

“Ik heb de opnames van Heel Holland Bakt altijd gecombineerd met mijn fulltime werk, wat resulteerde in lange dagen, korte nachten en weinig sociaal leven. Dat was af en toe best lastig, want ik houd wel van gezelligheid. Daarnaast heb ik een hoop moeten liegen tegen familie, vrienden en collega’s. Een aantal mensen dacht wel dat ik mee zou doen, omdat ik vorig jaar net buiten de boot viel.”

Hoe kijk je terug op je deelname? Rudo - Huisje, boompje, boompje - droomhuis

“Het was een chaotische en vermoeiende periode die zo enorm veel energie, inspiratie en vrienden heeft opgeleverd. Dat had ik voor geen goud willen missen. Ik heb onwijs veel geleerd van Janny, Robèrt en mijn medekandidaten. Dat is iets wat niemand mij meer af kan pakken! Als ik het nieuwe seizoen weer mee zou mogen doen, had ik gisteren nog ja gezegd.”

Net als Rudo ook meedoen aan Heel Holland Bakt? Je kunt je aanmelden als kandidaat! Benieuwd of je goed genoeg bent? Doe dan eerst de zelftest.

Meld je aan als kandidaat

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.