E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Huisje, boompje, boompje

Een betoverend boshuisje, omringd door paddenstoelen. Wie zou daar nou niet willen wonen? Dit droomhuis is gevuld met frambozencrème en pistache ganache.

Rudo

Recept van
Rudo

Taart
(22) reviews

Ingrediënten

Biscuit

  • 16 eieren
  • 500 gram kristalsuiker
  • 2 citroenen
  • 440 gram bloem
  • 60 gram custardpoeder
  • 0,5 theelepel zout
  • 120 gram ongezouten roomboter

Gemberkoek

  • 62,5 gram ongezouten roomboter
  • 62,5 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 25 gram honing
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 0,5 theelepel gemberpoeder
  • 0,25 theelepel kardemompoeder
  • Rasp van 0,5 sinaasappel
  • 0,25 theelepel zout
  • 0,5 ei
  • 137,5 gram bloem
  • 0,5 theelepel baking soda
  • 75 gram pure chocolade druppels

Pistache ganache

  • 300 gram slagroom
  • 600 gram witte chocolade
  • 90 gram pistachepasta
  • 60 gram ongezouten roomboter

Frambozencrème

  •  577,5 gram frambozenpuree
  • 120 gram eidooier
  • 120 gram kristalsuiker
  • 45 gram maïzena
  • 120 gram ongezouten roomboter
  • 4,5 gram gelatinepoeder
  • 22,5 gram water
  • 1 limoen

Swiss meringue botercrème

  • 160 gram eiwit
  • 260 gram kristalsuiker
  • 480 gram ongezouten roomboter
  • 2 theelepels vanille-extract
  • 50 gram pure chocolade, gesmolten
  • Druppels groene, olijfkleurige kleurstof
  • Druppels roze kleurstof

Decoratie

  • 500 gram witte modelleer chocolade
  • Rode cacaoboter spray
  • 50 gram verse frambozen
  • 3 ijshoorntjes
  • Gele fondant
  • Bruine fondant
  • Zwarte fondant
  • Rode Fondant
  • Roze kleurstof op olie basis
  • Groene kleurstof op olie basis
  • 50 gram cacaopoeder

Bereidingswijze

Dit droomhuis ziet er niet alleen sprookjesachtig uit, het smaakt ook echt heel erg lekker. Volgens Robèrt eet de taart lekker weg.

Bakbenodigdheden Huisje, boompje, boompje - Rudo - droomhuis

  • Steelpan
  • Taartkarton met een diameter van 25 centimeter
  • 2 springvormen met een diameter van 15 centimeter.
  • 3 springvormen met een diameter van 20 centimeter.
  • Taartdouwels
  • Schaar
  • Rasp
  • Zeef
  • Suikerthermometer
  • Oventhermometer
  • Kommen
  • Pannenlikker
  • Spuitzakken
  • Spuitmondjes
  • Staande mixer met toebehoren
  • Staafmixer
  • Foodprocessor
  • Kwast
  • Theedoek
  • Bakplaat
  • Bakpapier
  • Deegroller
  • Scalpel
  • Fondantroller
  • Fondant extruder
  • Uitrol latjes, 5 millimeter
  • Vershoudfolie
  • Keukenweegschaal

Voorbereiding voor het droomhuis

  • Verwarm de oven voor op 190 graden.
  • Spray de springvormen in met bakspray en bekleed ze met bakpapier.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Droomhuis biscuit

  • Doe 8 eieren, 250 gram kristalsuiker en de rasp van 1 citroen in een kom en verwarm dit au bain-marie tot 40 graden.
  • Klop het mengsel in 5 tot 10 minuten koud.
  • Zeef 220 gram bloem, een snufje zout en 30 gram custardpoeder boven het beslag.
  • Verwarm 60 gram boter in een steelpan en voeg de gesmolten boter voorzichtig toe aan het beslag.
  • Verdeel het beslag over 2 springvormen met een diameter van 15 centimeter en 3 springvormen met een diameter van 20 centimeter.
  • Verlaag de temperatuur van de oven naar 180 graden.
  • Bak de biscuits gaar in 20 tot 25 minuten.
  • Haal de biscuits uit de oven, haal ze direct uit de vorm en laat ze afkoelen tot de opbouw van het droomhuis
  • Herhaal bovenstaande stappen voor de andere twee springvormen.

Gemberkoeken

  • Verwarm de oven voor op 190 graden.
  • Meng de boter, basterdsuiker, honing, zout, ei en de sinaasappelrasp in een kom goed door.
  • Voeg de kaneel, kardemom, gemberpoeder, bloem en baking soda toe en kneed dit tot een samenhangend deeg.
  • Verpak het deeg in vershoudfolie en laat het 30 minuten afkoelen in de koelkast.
  • Haal het deeg uit de koelkast en kneed dit kort door.
  • Rol het deeg uit tot een dikte van 4 millimeter.
  • Snijd uit het deeg rechthoeken van 2 bij 5 centimeter, 2 deurtjes en een hekje en leg dit op een beklede bakplaat.
  • Verlaag de temperatuur van de oven naar 180 graden.
  • Bak de koekjes gaar in 12 tot 15 minuten.
  • Verwarm de chocolade in een steelpan.
  • Smeer de koekjes in met een laagje gesmolten chocolade.
  • Kerf de koekjes met een mesje in, zodat er een houteffect ontstaat.
  • Zet de gemberkoeken apart voor de opbouw van het droomhuis.

Pistache ganache

  • Doe de witte chocolade in een beker.
  • Verwarm de slagroom in een steelpan.
  • Giet de slagroom over de witte chocolade en voeg de pistachepasta en een snufje zout toe.
  • Voeg de boter toe en pureer het geheel met een staafmixer.
  • Laat de pistache ganache afkoelen in de koelkast.
  • Haal de pistache ganache voor gebruik uit de koelkast en klop het even kort op voor een extra luchtig geheel.

Frambozencrème

  • Doe de gelatinepoeder en het water in een bakje en laat dit even staan.
  • Breng de frambozenpuree, limoenrasp en limoensap in een steelpan aan de kook.
  • Doe de eidooiers, kristalsuiker en maïzena in een kom en meng dit goed door.
  • Voeg een klein beetje van het frambozenmengsel toe aan het eidooiermengsel en meng dit goed door.
  • Giet het mengsel terug in de steelpan en breng dit aan de kook.
  • Voeg de gelatine toe.
  • Voeg de boter toe als het mengsel 40 graden is.
  • Laat de frambozencrème afkoelen.

Swiss meringue botercrème

  • Doe de eiwitten en 260 gram kristalsuiker in een kom en verwarm dit au bain-marie tot alle suiker is opgelost.
  • Klop het eiwitmengsel stijf.
  • Voeg beetje bij beetje de boter toe en meng dit tot een glad geheel.
  • Voeg de vanille-extract toe.
  • Haal een klein beetje swiss meringue botercrème uit de kom en verdeel dit in drie gelijke delen. Kleur 2 van de 3 delen groen en 1 deel roze.
  • Doe de gekleurde botercrème in een spuitzak met een spuitmondje voor decoratie.
  • Doe de pure chocolade in een steelpan en verwarm dit.
  • Voeg de chocolade toe aan de overige botercrème en meng dit goed door.

Opbouw van het droomhuis

  • Snijd de cakes in lagen.
  • Verdeel een laag pistache ganache over de cake en leg hier een nieuwe laag cake bovenop.
  • Verdeel een laag frambozencrème over de cake en leg hier een nieuwe laag cake bovenop.
  • Herhaal deze stappen tot alle cakelagen zijn gebruikt.
  • Smeer de taart af met een dun laagje chocolade meringue en zet het in de vriezer.
  • Haal de taart uit de vriezer en smeer het af met de overige chocolade meringue.
  • Zet de taarten op elkaar, gebruik hiervoor douwels.
  • Maak met een spatel een boomstronk van de taart. Dit doe je door van onder naar boven zigzagbewegingen te maken met de spatel.
  • Maak met een spatel jaarringen op de bovenkant van de taart.
  • Zet de kaneelkoeken trapsgewijs in de taart en plak de deuren op de voorkant van de taart.
  • Maak met bruin en geel fondant ramen en plak deze op de taart.
  • Maak met modelleer chocolade paddenstoelen en kleur deze rood met cacaoboter spray.
  • Maak met halve ijshoorntjes boompjes, spuit met groene botercrème blaadjes op de bomen.
  • Maak een klein vogeltje van fondant en gebruik de overgebleven gemberkoek voor het maken vensterbanken en een bankje voor boven op de taart.
  • Decoreer de taart met kleine bloemetjes van roze botercrème.
  • Bestrooi de droomhuis taart met een dun laagje cacaopoeder.

Bekijk alle opdrachten uit seizoen 11 van Heel Holland Bakt

NAAR HET OVERZICHT

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.