E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Sheet pan pancakes in een Koningsdag-jasje

Ken jij dit makkelijke en lekkere recept al? In plaats van een hele tijd achter het fornuis te staan, maak je de stapel pannenkoeken gewoon in één keer. In de oven! Reuzehandig die sheet pan pancakes én het scheelt ook nog eens tijd wanneer je de volgende dag wilt ontbijten met pannenkoeken.

Pannenkoek plaat

Wat zijn sheet pan pancakes?

In plaats van een stapel losse pannenkoeken te bakken, giet je bij sheet pan pancakes het beslag op de bakplaat of in een bakvorm. Daarmee krijg je eigenlijk één grote cake van pannenkoeken. Versier het met vers fruit of sprinkels en je hebt heel snel iets lekkers op tafel. Ook lekker: ontbijt er de volgende ochtend mee.

Zo maak je sheet pan pancakes

Voor dit recept gebruikten we een brownie bakvorm van 28 x 19 centimeter.

Ingrediënten

  • 200 gram tarwemeel
  • 3 eetlepels suiker
  • 1,5 theelepels bakpoeder
  • Snufje zout
  • 2 eieren
  • Halve theelepel vanille extract
  • +/- 300 milliliter melk
  • +/- 50 gram gesmolten boter
  • Toppings: vers fruit, sprinkels, chocolade stukjes of kleurstof

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Smelt de boter.
  • Doe de ingrediënten in een mengkom, behalve de melk. Klop alles ingrediënten door elkaar.
  • Giet langzaam de melk erbij. Je hoeft niet alles te gebruiken, kijk hierbij goed naar de dikte. Is het nog te dik? Dan kun je wat extra melk toevoegen.
  • Bekleed de bakplaat of een brownievorm met bakpapier.
  • Giet het beslag in de vorm. Wil je graag 2 kleuren? Splits dan het beslag en meng kleurstof door 1 deel of 2 delen van het beslag.
  • Beleg het beslag met allerlei toppings die je lekker vindt. Vers fruit, stukjes chocolade of sprinkels.
  • Bak de sheet pan pancake af in ongeveer 15 minuten.
  • En dan: smullen maar!

Koningsdag sheet pan pancakes

Voor de Koningsdag-versie kun je aardbeien en blauwe bessen gebruiken, rood-wit-blauwe sprinkels eroverheen strooien óf een beetje oranje kleurstof door het beslag mengen. Ook heel leuk om te doen met je kleine bakkermakker.

Nog meer recepten voor Koningsdag

Koningsdag: bakken met sinaasappel

Maak je eigen oranje tompouce volgens recept van Robèrt

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.