E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Te veel pizzadeeg gemaakt? Zo kun je het bewaren

Een eigengemaakte pizza op z’n tijd is heerlijk. Helemaal wanneer je het deeg ook nog zelf gemaakt hebt. Heb je teveel pizzadeeg gemaakt? Of maak je alvast wat extra voor de volgende keer? Dan zijn dit de manieren hoe je het deeg het beste kunt bewaren.

pizzadeeg-shutterstock_2131647153-1920x1080

Denk je aan Italië, dan denk je aan pizza! Er gaat (bijna) niks boven een heerlijk geurende zelfgebakken pizza. Volgens André is het gewoon een ronde schijf met kaas en tomaten, maar Robèrt denkt daar anders over. “De ingrediënten van de bodem zijn op zichzelf niet zo speciaal. Maar alles bij elkaar, in de juiste verhouding. Dat maakt een pizza bijzonder!” Het maken van het deeg is niet zo heel moeilijk, het kost alleen wat tijd. Én het is belangrijk om met de juiste ingrediënten aan de slag te gaan.

Zo maak je zelf pizzadeeg

5 tips voor het bakken van pizza

Pizzadeeg bewaren

Heb je het deeg zelf gemaakt en heb je nog wat over? Dan kun je het goed bewaren. Dat kan op 2 verschillende manieren.

In de koelkast

Wil je op korte termijn je pizzadeeg weer gebruiken? Bewaar het dan in de koelkast, hier is het maximaal 2 dagen houdbaar. Verpak het luchtdicht in een plastic bak of zak en zet koud. Plasticfolie werkt ook. Haal ongeveer een uur voordat je hem gaat uitrollen uit de koelkast, zodat het op kamertemperatuur kan komen.

In de vriezer

Wil je op een later moment weer genieten van je zelfgemaakte pizzadeeg? Vries het dan in, het is dan namelijk 3 maanden houdbaar. Heb je meerdere bollen deeg over? Leg ze dan eerst op een plaatje en dek losjes af met plastic. Zet het in zijn geheel in de vriezer. Wanneer het deeg volledig bevroren is, kun je ze per stuk in plastic verpakken. Wil je het pizzadeeg weer gaan gebruiken? Haal het dan een avond van tevoren uit de vriezer en leg het in de koelkast. Haal daarna een uur voordat je hem gaat uitrollen uit de koelkast.

Eerst pizzadeeg afbakken, daarna invriezen

Je kunt er ook voor kiezen om de bodem eerst af te bakken en daarna in te vriezen. Kies er dan voor om er al (zelfgemaakte) tomatensaus op te smeren. Bak de bodem maximaal 6 minuten, hij moet net stevig genoeg zijn om eruit te halen. Laat goed afkoelen en verpak daarna luchtdicht en leg in de vriezer. Op deze manier is je pizzabodem ook nog 2 tot 3 maanden houdbaar.

Pizza van MatsOnze lekkerste pizza’s

Heb je nu zin om zelf een pizza te gaan maken? Zoek niet verder, we hebben onze lekkerste pizza’s voor je op een rij gezet!

Pizza met tonijn en mozzarella

Vegan pizza met pistachepesto

Pizza met butter chicken

BBQ chicken pizza

Pizza bianca met asperges

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.