E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Testen van technische opdrachten voor Heel Holland Bakt: zo gaat dat

Een vast onderdeel in Heel Holland Bakt is de technische opdracht. Maar hoe wordt er besloten welke opdrachten gemaakt gaan worden? Robèrt vertelt het in de video!

Een vast onderdeel in Heel Holland Bakt is de technische opdracht. Tijdens deze ronde gaan de kandidaten aan de slag met een voor hen onbekend recept. Maar hoe worden ze getest? In deze video legt Robèrt het uit.

Hoe worden de technische opdrachten getest?

Elk seizoen worden er weer leuke, ingewikkelde en uitdagende technische opdrachten voor de kandidaten bedacht. Voor Meester Patissier en Boulanger Robèrt een fluitje van een cent, voor de kandidaten een flinke uitdaging.

Om te kijken of de opdrachten passend en haalbaar zijn, worden ze getest door de kandidaten van het vorige seizoen Heel Holland Bakt. Zij komen allemaal naar de studio van Robèrt om aan de slag te gaan met de opdrachten. Redden zij het binnen de aangegeven tijd en lukt het hen (goed genoeg) om de technische opdrachten te maken? Dan zijn de opdrachten goedgekeurd en mogen de kandidaten van het nieuwe seizoen Heel Holland Bakt zich hieraan wagen.

Zelf aan de slag met een technische opdracht? Wij hebben de leukste en lekkerste technische opdrachten uit eerdere seizoenen voor je op een rijtje gezet!

1. Roze koeken roze koeken

Een echte, Hollandse klassieker: de roze koek. Deze lekkernij wordt ook wel glacékoek, moesselientje of fondantcake genoemd. In 2022 gingen de kandidaten aan de slag met dit ingewikkelde cakeje. Of is het een koek? En hoe zorg je ervoor dat de roze fondantlaag stevig op het cakeje blijft liggen? Een absolute uitdaging! Maar met deze video en het recept van Robèrt maakt zelfs een beginnende bakker zelf roze koeken.

Roze koeken

2. Bossche bollen Bossche Bollen

Janny is er dol op en Robèrt kun je er ’s nachts voor wakker maken: de Bossche bol. Hoewel het een simpel gebakje lijkt te zijn, is het maken van het beslag een grote uitdaging. De verhouding tussen de bloem en het ei is heel belangrijk. Voeg je teveel ei toe? Dan krijg je platte soezen. Laat je het deeg niet lang genoeg garen? Ook dan zullen je soezen niet rijzen. Best een ingewikkeld gebakje dus, waar de kandidaten in 2024 zich aan waagden. Met deze video en bijbehorend recept van Robèrt maak jij ze ook.

Bossche bollen

3. Tompouce tompouce

Tompouce of tompoes, hoe je dit gebakje ook noemt, je maakt het met bladerdeeg en banketbakkersroom. In 2021 gingen de kandidaten aan de slag met dit typisch Hollandse gebakje en dat bleek een uitdaging te zijn. En is het maken van de tompouces gelukt? Dan komt de volgende uitdaging om de hoek kijken, want hoe eet je het beste een tompouce? Haal je de fondantlaag van het gebakje, snijd je het doormidden of eet je het in één keer op? Een ingewikkeld gebakje om te maken, maar misschien nog wel ingewikkelder om op te eten.

Tompouce 

4. Appelkoeken Appelkoeken

In 2022 gingen de kandidaten niet alleen aan de slag met roze koeken, ze waagden zich ook aan het maken van appelkoeken. Deze koeken, gevuld met spijs en banketbakkersroom, waren de absolute favoriet van Martine Bijl. Deze koeken zijn minder ingewikkeld om te maken en heerlijk bij een kopje koffie of thee.

Zo maak je ze

5. Kerststol Sinterkerststol

Eén van de best bezochte recepten op deze website: het recept voor een kerststol, met de bijbehorende video van Robèrt.

Kerststol

In bovenstaande video maakt Robèrt vlammetjes. Benieuwd naar het recept? Die vind je hier! 

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.