Terug

Appelkoeken

Het waren de favorieten van Martine Bijl, deze heerlijke appelkoeken met spijs en banketbakkersroom. Robèrt laat je zien hoe je ze ook thuis kunt maken.

Robèrt van Beckhoven

Recept van
Robèrt van Beckhoven

Koekjes
Goed te doen
(283) reviews

Ingrediënten

Garnering

  • 4 appels
  • Kaneelsuiker

Bodem

  • Bladerdeeg

Banketbakkersroom

  • 200 gram melk
  • 20 gram suiker
  • 20 gram custardpoeder
  • 1/2 vanillestokje
  • 200 gram spijs

Abrikozenconfituur

  • +/- 400 gram abrikozen
  • +/- 150 gram suiker

Bereidingswijze

Bakgereedschap

  • Prikrol of vork
  • Bakring ø 14
  • Appelboor
  • Spuitzak
  • Bakpapier
  • Rooster
  • 2 pannetjes
  • kwastje

Presentatie

  • Plank

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bladerdeeg

  • Rol het deeg uit tot een plak van 2 millimeter en prik er gaatjes in met de prikrol of een vork.
  • Steek 6 ronde plakken uit met de bakring en leg ze op een rooster met bakpapier.
  • Benieuwd hoe je zelf bladerdeeg maakt? Robèrt legt het je uit in deze video. 

Banketbakkersroom met spijs

  • Op deze manier maak je zelf amandelspijs. 
  • Maak de banketbakkersroom door de melk, suiker en het vanillestokje in een pannetje te mengen.
  • Doe een gedeelte van de melk bij het custardpoeder en meng door elkaar.
  • Maak dan de melk in het pannetje warm tot het kookt. Meng het met de custardpoeder en zet het terug op het vuur.
  • Als het goed gaar is meng je het langzaam, met een mixer of keukenmachine, met de amandelspijs.
  • Vul een spuitzak met de spijsroom en spuit op alle plakken spijs (in de vorm van een spiraal).

Appelkoeken

  • Schil de appels en verwijder de klokhuizen.
  • Halveer de appels en snijd de appels in partjes.
  • Verdeel de partjes, dakpansgewijs, netjes over de plakken deeg in een rondje.
  • Besprenkel de appelkoeken met kaneelsuiker.
  • Bak de koeken ongeveer 40 minuten af in het midden van de oven op 170 graden, hete lucht.

Abrikozenconfituur

  • Maak de abrikozenjam door de abrikozen in een pannetje te doen en suiker toe te voegen.
  • Kook dit op het vuur tot een zachte mouse, voeg eventueel iets water toe.
  • Pureer de confituur met een staafmixer zodat het nog gladder wordt.
  • Haal de koeken uit de oven, besmeer met abrikozenjam en presenteer op een plank.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.