E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Tijd voor zoet: maak makkelijke toetjes van de barbecue

De barbecue hoef je niet alleen maar te gebruiken voor grote stukken vlees. Je kunt 'm ook perfect gebruiken voor het maken van lekkere toetjes. Bijvoorbeeld wentelteefjes en gegrilde perzik.

Gegrilde perzik

Als de zon maar een beetje schijnt ruik je de geur van de barbecue volop. Geen vlees of groenten op het rooster dit keer, maar fruit en wentelteefjes.

Gegrilde perzik

Gegrilde perzik is heerlijk met een bolletje ijs of een schepje yoghurt. Makkelijker een leuk én lekker toetje op tafel zetten kan bijna niet.

  • Snijd de perzik doormidden en haal de pit eruit.
  • Smeer de binnenkant in met een beetje honing.
  • Leg ze met de ‘honingkant’ naar beneden op het rooster.
  • Doe de barbecue dicht en gril ze 10 minuten.
  • Serveer ze met ijs of yoghurt.

Wentelteefjes barbecue

Waarom wentelteefjes in de pan bakken als het ook buiten (in het zonnetje) op de barbecue kan? Het enige wat je nodig hebt zijn oude plakken brood, 3 eieren, 150 milliliter slagroom én kaneelsuiker.

  • Kluts het ei met de room.
  • Snijd langwerpige stukken brood, die je makkelijk om kunt keren op de barbecue.
  • Haal de plakjes brood door de room en bestrooi royaal met kaneelsuiker.
  • Vet het rooster in met een kwastje met boter.
  • Leg de wentelteefjes op het rooster en keer ze tot ze lekker knapperig zijn.
  • Serveer ze met een beetje ijs, of wat vers fruit. Heerlijk!

Hoe maak je de barbecue weer schoon? Aan al het leuks komt ook een einde. Ook schoonmaken van de bbq hoort erbij. Zo doe je dat op een goede manier.

Ook lekker bij de barbecue:

S’mores

Gegrilde ananas

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.