E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

S'mores maken op de BBQ

Wil je je BBQ geheel in stijl afsluiten, dan maak je natuurlijk ook het toetje op de barbecue klaar. Met s’mores zit je wat ons betreft altijd goed. Bekijk de recepten en laat je inspireren!

S'mores maken pakketje met aardbeien

De naam s’mores is een afkorting van de uitspraak ‘Gimme some more!’, oftewel ‘geef me meer!’. De combinatie van gesmolten marshmallows, chocolade en knapperige biscuitjes is namelijk zo onweerstaanbaar lekker, dat je gegarandeerd ‘some more’ wilt. In de VS kan deze Amerikaanse lekkernij dan ook niet ontbreken bij barbecues en kampvuren. Ook wij krijgen er geen genoeg van.

Zo maak je s’mores (met een twist)

S’mores maken is heel simpel. Rooster een marshmallow op de punt van een tak boven het vuur tot deze goudbruin en gesmolten is. Pak een biscuitje, leg hier de marshmallow en een stukje chocolade op en dek af met het tweede biscuitje.

Geef jij liever je eigen draai aan de traditionele variant? Met onderstaande recepten kun je eindeloos variëren en experimenteren. Kies bijvoorbeeld je favoriete koekjes, voeg eens wat nootjes toe, of top af met wat fruit. En vervang pure chocolade eens door melk, wit of karamel zeezout.

Handige tips

Voor deze recepten is het handig als je een barbecue met deksel of een kogelbarbecue hebt. Heb je geen BBQ met deksel, maar wil je wel een mooi goudbruin laagje? Rooster de marshmallows dan kort met een crème brûlée brander. Heb je geen barbecue of is het barbecueseizoen voorbij? Maak dit dessert dan in een aluminium grillschaal in de oven.

S’mores pakketjes met aardbeien

Als je echt een spektakel wilt serveren, dan maak je s’mores pakketjes met aardbeien. Een feestje om uit te pakken én om op te eten.

Smores pakketje met aardbeien

Ingrediënten (per pakketje)

 • 4 marshmallows
 • 4 volkoren biscuitjes
 • 3 blokjes pure chocolade
 • Aardbeien

Benodigdheden

 • Aluminiumfolie

Zo maak je het
Verwarm de barbecue tot ongeveer 200 graden. Scheur of knip stukken aluminiumfolie en leg een biscuitje op elk stuk folie. Leg er vervolgens een stukje chocolade en een marshmallow op. Plaats er nog een biscuitje op. Herhaal deze stappen voor een s’mores pakketje met meerdere lagen. Vouw vervolgens het aluminiumfolie dicht en herhaal dit voor alle pakketjes. Leg ze ongeveer 5 minuten op de BBQ tot zowel de chocolade als de marshmallows gesmolten zijn. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd de aardbeien doormidden. Laat de s’mores pakketjes even afkoelen en serveer met een topping van aardbeien.

S’mores dip van de BBQ

Niks is gezelliger dan samen genieten van een s’mores dip. Vul de gietijzeren pan met je favoriete chocolade, nootjes en zelfgemaakte marshmallows. Serveer op tafel, deel de koekjes uit en dippen maar!
Smores dip op de bbq

Ingrediënten

 • 150 gram marshmallows
 • 200 gram volkoren biscuitjes
 • 200 gram pure chocolade
 • Optioneel: nootjes

Benodigdheden

 • Gietijzeren pan of aluminium barbecue bakjes
 • Barbecue met deksel of kogelbarbecue

Zo maak je het
Verwarm de barbecue tot ongeveer 200 graden. Hak of breek de chocolade in blokjes en verdeel over de bodem van de gietijzeren pan. Verdeel hier de marshmallows over. Plaats de pan op indirecte hitte op de barbecue en sluit de deksel. Bak het geheel ongeveer 5 minuten tot de marshmallows gesmolten en goudbruin van kleur zijn. Haal de pan van de BBQ en laat een paar minuten afkoelen voordat je de dip serveert.

Stroopwafel s’mores

Stroopwafels makenS’mores maken met een Hollandse twist? Gebruik dan stroopwafels in plaats van biscuits. Als echte bakkers maken we deze natuurlijk zelf.
STROOPWAFELS maken

Zo maak je zelf marshmallows

Marshmallows kun je ook heel makkelijk zelf maken. Deze variant zonder eiwit is niet alleen beter van smaak, maar ook een stuk beter qua structuur en luchtiger. Win-win!
Zo maak je zelf marshmallows

Zelf biscuitjes maken

Ook de biscuitjes zelf maken? Robèrt legt je hier uit hoe je dat doet.
Recept voor biscuitjes

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.