E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Verras je buren met iets lekkers op Burendag!

Verwen je buren op Burendag met een zelfgemaakt baksel! Een prima excuus dus om te bakken én om lekker uit te delen.

Bakken op burendag

Zaterdag 23 september 2023 is het weer tijd voor Nationale Burendag. De perfecte gelegenheid om de oven aan te zetten en te vullen met taart, koek of quiche. We geven je lekkere recepten om mee aan de bak te gaan.

appeltaartKlassieke appeltaart

Er zijn maar weinig mensen die níet van appeltaart houden! Met dit recept voor een klassieke variant, is uitdelen op Burendag echt een feestje. En zelf snoep je natuurlijk ook even mee…

Bekijk recept

AppelkoekenAppelkoeken

Liever appelkoeken dan appeltaart maken? Je maakt deze toppers met spijs en banketbakkersroom. De video helpt je bij ’t maken!

Bekijk recept & video

Cheesecake mangoCheesecake met mango

Getest en gewaardeerd door de redactie: deze mango-lassi cheesecake. Ook beginnende bakkers kunnen deze cheesecake maken. De lime curd haal je dan stiekem gewoon kant-en-klaar.

Bekijk recept

Indische saucijzenbroodjesIndische saucijzenbroodjes

Een pittige, hartige snack met bladerdeeg. Makkelijk om te maken en super lekker! Deze Indische saucijzenbroodjes van Robèrt zijn prima om mee te borrelen.

Bekijk recept

pompoenquicheQuiche met pompoen

Het is weer pompoentijd, de show stelen met deze lekkere pompoenquiche is daarom helemaal geen verkeerd idee. De uienmarmelade maakt ‘m helemaal af.

Bekijk recept

 

In aanloop naar de jaarlijkse Burendag komen MAX en NPO Radio 1 met een extra aflevering van de podcast Welkom in de Volksbuurt. Journalist Robin de Wever duikt in het fenomeen buren: wanneer ben je een goede buur en wat moet je vooral niet doen? Robin heeft in de 5-delige podcast onderzocht wat er gebeurt als gentrificatie in een oude volkswijk optreedt, en wat het met de bewoners doet als yuppen zo’n wijk ‘overnemen’. De podcast is vanaf nu te beluisteren in alle podcastapps en via de app en site van NPO Radio 1.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.