E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Zelf fondant maken doe je zo

Fondant is een veelgebruikt product in de bakkerij, bijvoorbeeld voor het glaceren van tompoucen of roze koeken. Robèrt laat je in deze video zien hoe je het maakt.

Robèrt legt je alles uit over fondant en hij laat je zien hoe je het maakt.

Je denkt dat fondant misschien vooral gebruikt wordt voor het bekleden van grote taarten. Maar als Robèrt het over fondant heeft, dan doelt hij op dat lekkere roze laagje bovenop een tompouce of roze koek. Het is een mengsel van water, glucose en kristalsuiker.

Door het te verhitten en daarna te tableren, krijg je een mooie witte fondant die wordt gebruikt voor het glaceren van gebak. Klinkt ingewikkeld, maar eigenlijk valt het best mee. Het is vooral een zwaar werkje, dus als je ermee aan de slag gaat, scheelt het je weer een ritje naar de sportschool.

Robèrt laat je in de video hierboven zien hoe je het zelf maakt. Altijd fijn om zo’n techniek achter de hand te hebben en ieder gebakje van een puntgave topping te kunnen voorzien!

Oranje kleur

Wil je liever oranje fondant maken in plaats van de roze variant? Bijvoorbeeld voor Koningsdag of een wedstrijd van het Nederlands elftal. Gebruik dan een klein beetje wortelsap om mee te kleuren.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.