Terug

Zelf fondant maken doe je zo

Fondant is een veelgebruikt product in de bakkerij, bijvoorbeeld voor het glaceren van tompoucen of roze koeken. Robèrt laat je in deze video zien hoe je het maakt.

Robèrt legt je alles uit over fondant en hij laat je zien hoe je het maakt. 

Je denkt dat fondant misschien vooral gebruikt wordt voor het bekleden van grote taarten. Maar als Robèrt het over fondant heeft, dan doelt hij op dat lekkere roze laagje bovenop een tompouce of roze koek. Het is een mengsel van water, glucose en kristalsuiker. Door het te verhitten en daarna te tableren, krijg je een mooie witte fondant die wordt gebruikt voor het glaceren van gebak. 

Klinkt ingewikkeld, maar eigenlijk valt het best mee. Het is vooral een zwaar werkje, dus als je ermee aan de slag gaat, scheelt het je weer een ritje naar de sportschool. 

Reageren

U kunt hieronder reageren op dit recept

Om te kunnen reageren moet u zich eerst registreren.

Inloggen Registreren