E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Zo maak je de lekkerste appelcake met kaneel

Een variatie op de appeltaart: appelcake met kaneel. Met deze tips kan er niks meer misgaan tijdens het bakken!

Appelcake

Naast appeltaart of -koeken, kun je met appels ook een lekkere appelcake bakken. Met deze tips gaat er niks mis tijdens met voorbereiden en het bakken.

Verschillende soorten

In Nederland kennen we ontzettend veel verschillende soorten appels. Ze zijn echter niet allemaal even geschikt om mee te bakken. Het beste kun je een stevige, friszure soort gebruiken, zoals Jonagold, Elstar of Goudreinet. Bij het bakken van een cake is het belangrijk dat de appels niet te vochtig zijn, zodat ze hun stevigheid behouden. Deze soorten zijn perfect daarvoor!

Appels snijden

Je hebt de juiste soort gevonden, maar hoe moet je de appels het beste snijden voor de cake? Het is vooral belangrijk dat de stukken niet te groot en te dik zijn. Ga voor dunne plakjes of stukjes van ongeveer 1 centimeter. Ook is het belangrijk dat je ze niet té fijn snijdt. Hierdoor komt er teveel vocht vrij, waardoor de cake niet gaar kan worden.

Appels in je beslag

Stukjes appel zijn best zwaar, daardoor kan het voorkomen dat ze naar de bodem van je cakeblik zakken. Een tip om dit tegen te gaan is om de appels even in een kom te mengen met een paar eetlepels bloem. Daardoor zijn de stukjes minder vochtig en zullen ze beter in het beslag blijven hangen. Wil je een lekkere smaak toevoegen? Dan kun je ook een beetje kaneel mengen door de bloem.

Appels toevoegen

Voeg de appels pas als laatste toe aan je beslag. Spatel de appels kort door het beslag heen, vooral wanneer ze een bloemlaagje hebben.

Aan de bak

Omdat appels nat zijn, kunnen ze in de oven gaan plakken. Het is daarom belangrijk dat je je bakblik, naast het invetten met boter, ook bestrooid met een laagje bloem. Daarmee voorkom je dat je bakblik beschadigt én dat je cake blijft plakken.

Zo maak je een appelcake

Robèrt maakt zijn appelcake met kaneel extra smeuïg met amandelspijs. En goed nieuws: je kunt die cake ook zelf maken met onderstaand recept. Wil je een beetje variatie in het bakken van een appelcake? Pak een taartvorm en bekleed deze met koekdeeg. Doe het cakebeslag met de appel erin en bak dit af. Zo heb je een taartje gevuld met appelcake!

appelcake

Wil je meer weten over appels en alle verschillende soorten? Je leest het in dit artikel van MAX Vandaag

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.