E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Zo maak je heel makkelijk panna cotta in een glaasje

Deze romige pudding maak je in een handomdraai. Nog een paar uurtjes in de koelkast en dan smullen maar! Dit is het basisrecept voor panna cotta (in een glaasje).

Panna cotta

Wat is panna cotta?

Penna cotta is een Italiaans toetje dat wordt gemaakt van gekookte room (dat betekent het ook letterlijk) en doet een beetje denken aan pudding. Je kunt panna cotta zo eten, maar het is ook heerlijk met een laagje fruit of karamelsaus eroverheen. Daarmee kun je oneindig variëren.

Heel handig: doordat je het toetje bij dit recept in een glaasje serveert, hoef je je niet druk te maken of het wel uit de vorm komt. Lekker makkelijk! Wil je het wel in een vorm maken? Verwarm de vorm dan, nadat het uit de koelkast komt, kort even in warm water. Zo laat het gemakkelijker los. Let er wel op dat er geen water in de panna cotta terecht komt.

Panna cotta zelf maken

Dit heb je nodig (voor 4 personen):

  • 1 vanillestokje
  • 40 gram kristalsuiker
  • 500 milliliter verse slagroom
  • 3 blaadjes gelatine

Zo maak je het:

  • Week de gelatineblaadjes in koud water.
  • Snijd het vanillestokje in de lengte doormidden en schraap het merg eruit.
  • Breng de slagroom met de suiker en het vanillemerg aan de kook.
  • Los de uitgeknepen gelatineblaadje erin op. En roer door elkaar op laag vuur.
  • Giet de panna cotta in de glaasjes en zet 3 uur in de koelkast.
  • Maak je toetje bijvoorbeeld af met zelfgemaakte jam. Nog wat fruit erbij als decoratie en klaar is je zomerse dessert.

Ook lekker:

Panna cotta van witte chocolade, pistachekruimels en frambozensaus

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.