E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Zo maak je kruidnotenmuffins met snoepgoed

Maak eens wat anders voor Sinterklaas! Bekijk het recept voor kruidnotenmuffins met snoepgoed. Echt lekker!

Accepteer de cookies om dit element te weergeven.

“Hij komt, hij komt, de lieve goede Sint.” Een extra goede reden om iets lekkers te bakken voor Sinterklaas. Deze keer: kruidnotenmuffins met snoepgoed. Echt lekker!

Recept voor kruidnotenmuffins met snoepgoed

Ingrediënten muffins

  • 180 gram ongezouten roomboter
  • 135 gram suiker
  • Koek- en speculaaskruiden
  • 1 eetlepel vanille extract
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • Snufje zout
  • 4 eieren
  • Kruidnoten

Ingrediënten topping

  • 450 gram Griekse yoghurt
  • Koek- en speculaaskruiden
  • 16 gram kloppudding vanillesmaak
  • 1 theelepel agavesiroop (of meer naar smaak)
  • Snoepgoed (voor de garnering)

Bakbenodigheden

  • Mixer
  • Mengkom
  • Spuitzak met spuitmondje
  • Muffinbakvormpjes
  • Bakvorm
  • Spatel

Zo maak je de kruidnotenmuffins

Recept voor 12 muffins

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Topping

Doe de Griekse yoghurt, kloppudding, agavesiroop en eventueel een beetje speculaaskruiden in een kom en klop ze met de mixer luchtig in zo’n 2 minuten.

Laat de crème tenminste 2 uren opstijven in de koelkast, voordat je het gebruikt.

Liever een klassieke botercrème maken? Robèrt legt je hier precies uit hoe je dat doet.

Muffins

Mix alle ingrediënten met de mixer door elkaar.

Hak de kruidnoten fijn (zoveel als je zelf lekker vindt) en roer ze door het beslag.

Wil je de kruidnoten zelf maken? Robèrt legt je in dit recept uit hoe je dat doet.

Vul de cakevormpjes met het beslag en bak in de oven af voor ongeveer 20 minuten.

Decoreren

Laat de muffins goed afkoelen voordat je de topping erop spuit.

Vul de spuitzak met de crème van de topping.

Spuit toefjes op de muffins.

Versier de toefjes met snoepgoed.

Meer Sinterklaas recepten

Zo bak je taaitaai

Recept voor kruidnoten

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.