E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

A day at the beach

Francis

Recept van
Francis

Cake
(0) reviews

Ingrediënten

Biscuit beslag voor vier torens

  • 10 M-maat eieren
  • 300 gram fijne suiker
  • 1 snufje zout
  • 270 gram patentbloem
  • 30 gram maïzena

Biscuit beslag voor chocolade cake

  • 6 eieren
  • 160 gram fijne suiker
  • 1 snufje zout
  • 120 gram patentbloem
  • 15 gram maïzena
  • 25 gram cacaopoeder

Biscuit beslag voor vanille cake

  • 5 M-maat eieren
  • 150 gram fijne suiker
  • 1 snufje zout
  • 1 vanillestokje
  • 135 gram patentbloem
  • 15 gram maïzena

Koffie biscuit

  • 5 M-maat eieren
  • 150 gram fijne suiker
  • snufje zout
  • 1 vanillestokje
  • 3 eetlepels Nescafe Gold oploskoffie
  • 1 eetlepel kokend water
  • 135 gram patentbloem
  • 15 gram maïzena

Vanille (& Mocca) botercrème

  • 300 milliliter volle melk
  • 30 gram custardpoeder
  • 30 gram kristalsuiker
  • 120 gram witte basterdsuiker
  • 2 vanillestokjes
  • 360 gram zachte boter
  • 3 eetlepels koffie aroma

Vanille botercrème (buitenkant kasteel)

  • 450 milliliter volle melk
  • 45 gram custardpoeder
  • 45 gram kristalsuiker
  • 3 vanillestokjes
  • 180 gram witte basterdsuiker
  • 540 gram zachte boter

Kahlua trempeer siroop

  • 100 milliliter Kahlua
  • 1 eetlepel Nescafe Gold oploskoffie
  • 50 gram suiker
  • 100 milliliter water

Frangelico trempeer siroop

  • 50 gram suiker
  • 100 milliliter water
  • 100 milliliter Frangelico likeur

Chocolade ganache

  • 300 gram pure chocolade callets
  • 220 milliliter slagroom (35%)
  • 60 gram boter

Anzac koeken

  • 2 kopjes havervlokken
  • 1.5 kopjes geraspte kokos
  • 2 kopjes patentbloem
  • 2 kopjes suiker
  • 1 snuf zout
  • 3 theelepels bakpoeder
  • 250 gram ongezouten boter
  • 2 eetlepels golden syrup
  • 4 eetlepels gekookt water

Samenstellen

  • 400 gram walnoten
  • hazelnootlikeur
  • 300 gram hazelnoten
  • 4 obliehoorntjes
  • 300 gram witte rolfondant

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Verwarm de oven op 180oC (hele lucht).
  • Bekleed vier bakplaten met bakpapier. Leg extra bakpapier klaar.
  • Vet een bakblik in en bekleed met bakpapier.

Biscuit beslag voor vier torens

  • Klop in een keukenmachine eieren, suiker en zout op hoge snelheid licht en schuimig.
  • Zeef ondertussen bloem en maïzena samen boven een kom.
  • Spatel in drie delen het bloemmengsel door het eimengsel.
  • Verdeel het beslag over 4 bakplaten. Strijk het beslag glad.
  • Tik de bakplaten een paar keer op het aanrecht om luchtbelletjes te laten ontsnappen.
  • Zet de platen in de oven en bak de biscuits in 10-12 minuten goudbruin. Bak eventueel 2 platen per keer.
  • Haal uit de oven en laat biscuit afkoelen op een rooster. Verwijder het bakpapier.
  • Bedek met een schoon stuk bakpapier.
  • Leg een schone theedoek over de koude biscuits.
  • Verhoog de oventemperatuur naar 200oC (elektrisch).

Biscuit beslag voor chocolade cake

  • Klop in een keukenmachine eieren, suiker en zout op hoge snelheid licht en schuimig.
  • Zeef ondertussen bloem, maïzena en cacaopoeder samen boven een kom.
  • Spatel in drie delen het bloemmengsel door het eimengsel.
  • Bekleed het bakblik opnieuw met bakpapier.
  • Schenk het beslag in het bakblik en egaliseer de bovenkant. Tik een paar keer op het aanrecht om luchtbellen te laten ontsnappen.
  • Zet in de oven en draai de temperatuur terug naar 180oC. Bak de biscuit in 30 minuten goudbruin.
  • Laat afkoelen op een rooster.
  • Zet de oven voor op 200oC (elektrisch).

Biscuit beslag voor vanille cake

  • Klop in een keukenmachine eieren, suiker en zout op hoge snelheid licht en schuimig.
  • Snijd het vanillestokje open en schraap het merg er uit. Klop dit door het eimengsel.
  • Zeef ondertussen bloem en maïzena samen boven een kom.
  • Spatel in drie delen het bloemmengsel door het eimengsel.
  • Bekleed het bakblik opnieuw met bakpapier.
  • Schenk het beslag in het bakblik en egaliseer de bovenkant. Tik een paar keer op het aanrecht om luchtbellen te laten ontsnappen.
  • Zet in de oven en draai de temperatuur terug naar 180oC. Bak de biscuit in 30 minuten goudbruin.
  • Laat afkoelen op een rooster.
  • Zet de oven voor op 200oC (elektrisch).

Koffie biscuit

  • Klop in een keukenmachine eieren, suiker en zout op hoge snelheid licht en schuimig.
  • Snijd het vanillestokje open en schraap het merg er uit. Klop door het eimengsel.
  • Meng kokend water en oploskoffie door elkaar.
  • Zeef ondertussen bloem en maïzena samen boven een kom.
  • Spatel in drie delen het bloemmengsel door het eimengsel.
  • Meng als laatste de koffie door het beslag.
  • Bekleed het bakblik opnieuw met bakpapier.
  • Schenk het beslag in het bakblik en egaliseer de bovenkant. Tik een paar keer op het aanrecht om luchtbellen te laten ontsnappen.
  • Zet in de oven en draai de temperatuur terug naar 180oC. Bak de biscuit in 30 minuten goudbruin.
  • Laat afkoelen op een rooster.

Vanille (& Mocca) botercrème

  • Maak een papje van een scheutje melk, custardpoeder en suiker.
  • Verwarm de overige melk en het merg uit de vanillestokjes op het fornuis.
  • Schenk wat hete melk bij het custardpapje en roer goed door. Schenk dan alle melk er bij, roer door en giet vervolgens alles terug in de pan.
  • Zet terug op het vuur en roer met een garde tot de custard is ingedikt.
  • Giet op een bord en laat afkoelen tot lichaamstemperatuur.
  • Klop boter en basterdsuiker luchtig.
  • Voeg afgekoelde banketbakkersroom toe en klop tot een luchtige crème.
  • Breng op smaak met koffiearoma.

Vanille botercrème (buitenkant kasteel)

  • Maak een papje van een scheutje melk, custardpoeder en suiker.
  • Verwarm de overige melk en het merg uit de vanillestokjes op het fornuis.
  • Schenk wat hete melk bij het custardpapje en roer goed door. Schenk dan alle melk er bij, roer door en giet vervolgens alles terug in de pan.
  • Zet terug op het vuur en roer met een garde tot de custard is ingedikt.
  • Giet op een bord en laat afkoelen tot lichaamstemperatuur.
  • Klop boter en basterdsuiker luchtig.
  • Voeg afgekoelde banketbakkersroom toe en klop tot een luchtige crème.

Kahlua trempeer siroop

  • Breng water en suiker aan de kook.
  • Haal de pan van het vuur en voeg de likeur toe.
  • Zet opzij.

Frangelico trempeer siroop

  • Breng water en suiker aan de kook.
  • Haal de pan van het vuur en voeg de likeur toe.
  • Zet opzij.

Chocolade ganache

  • Doe chocolade callets in een kom.
  • Verwarm slagroom en boter op het fornuis, maar breng niet aan de kook.
  • Schenk het warme mengsel op chocolade en laat smelten.
  • Roer het goed om en zet opzij.

Anzac koeken

  • Verwarm de oven voor op 160oC.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Doe de havervlokken, kokos, bloem, suiker, zout en bakpoeder in een kom.
  • Smelt boter en golden syrup in een pannetje op laag vuur.
  • Schenk het botermengsel bij het droge mengsel en kneed door elkaar.
  • Verkruimel het deeg op het bakpapier en bak in 20 minuten goudbruin.
  • Haal uit de oven en laat afkoelen.
  • Verhoog de oventemperatuur naar 175oC.
  • Hak de koude kruimels tot zand in de keukenmachine.

Samenstellen

  • Leg de eerste vier biscuits op de werkbank. Tempreer met Khalua-siroop.
  • Smeer een laagje ganache op de biscuits, spuit een laagje vanille-mokkabotercrème erop en verkruimel walnoten er over.
  • Rol de biscuits strak op. Wikkel in plasticfolie en laat opstijven in de koelkast.
  • Trempeer chocolade-, vanille en koffiebiscuit met hazelnotenlikeur.
  • Hak hazelnoten grof.
  • Leg de chocoladebiscuit op de werkbank.
  • Smeer een laag vanille-mokkabotercrème op de biscuit. Verdeel wat hazelnoten er over.
  • Dek af met de vanillebiscuit.
  • Smeer een laag vanillebotercrème op de biscuit, strooi er wat hazelnoten over en dek af met de koffiebiscuit.
  • Snijd de hoeken af en bewaar voor straks.
  • Smeer de hele cake af met vanille-mokkabotercrème.
  • Bekleed de rechte kanten met het zandkruim.
  • Haal de opgerolde biscuits uit de koelkast. Steek lange, dunne stok in het midden en smeer in met vanille botercrème. Rol vervolgens door het zandkruim.
  • Plak de ‘torens’ aan de hoeken van het kasteel.
  • Plak de oubliehoorntjes ondersteboven op de torens.
  • Maak decoratie van de rolfondant en plak op het zandkasteel.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.