E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Om door een ringetje te halen

Aardbeien met balsamico klinkt misschien een beetje gek, maar het is een overheerlijke combinatie. Deze cheesecake, met aardbeien, balsamico-glazuur en een decoratieve aardbeienring is absoluut een topper!

Pien

Recept van
Pien

Cake
(0) reviews

Ingrediënten

Cheesecake bodem

  • 250 gram kandijkoekjes, verkruimeld
  • 120 gram ongezouten roomboter, gesmolten

Roomkaasvulling

  • 250 gram monchou
  • 100 gram fijne kristalsuiker
  • 2 eieren
  • 1 theelepel vanille-extract

Balsamico glazuur

  • 25 gram balsamicoazijn
  • 10 gram honing
  • 50 gram poedersuiker
  • Snufje zout

Aardbeienring

  • 100 milliliter slagroom
  • 30 gram aardbeien
  • 1 gelatineblaadje
  • 50 gram fijne kristalsuiker

Decoratie

  • Gekleurde, eetbare bloemen
  • 150 gram verse aardbeien

Bereidingswijze

Deze cheesecake is klein, maar fijn. Wist je dat madeliefjes eetbaar zijn? De lichtzoete bloementjes zijn echte vitaminebommetjes.  

Bakbenodigdheden

  • Kommen
  • Garde
  • Weegschaal
  • Staande mixer met toebehoren
  • Steelpan
  • Bakplaat
  • Zeef
  • Spatel
  • Siliconen ringvorm
  • Springvorm met een diameter van 20 centimeter
  • Snijplank
  • Foodprocessor
  • IJsblokjes

Voorbereiding van de cheesecake

  • Verwarm de oven voor op 160 graden.
  • Week het gelatineblaadje in een bakje met koud water.
  • Bekleed de bodem van een springvorm met een diameter van 20 tot 23 centimeter met bakpapier.
  • Vet de springvorm in.

Cheesecake bodem

  • Doe de kandijkoekjes in een foodprocessor en verkruimel ze.
  • Verwarm de boter in een steelpan.
  • Voeg de koekkruimels toe aan de boter.
  • Verdeel de koekkruimels over de bodem van de springvorm en druk dit goed aan.

Roomkaasvulling

  • Doe de monchou en kristalsuiker in een kom en meng dit tot een glad geheel.
  • Voeg één voor één de eieren toe aan het mengsel.
  • Voeg het vanille-extract toe aan het mengsel.
  • Giet de vulling over de koekjesbodem.
  • Bak de cheesecake gaar in 45 tot 50 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Haal de cheesecake uit de oven en laat het 4 uur afkoelen in de koelkast.

Balsamico glazuur

  • Verwarm de balsamicoazijn in een steelpan.
  • Voeg de honing, poedersuiker en een snufje zout toe.
  • Laat het mengsel indikken tot een siroop.

Aardbeienring

  • Verwarm de slagroom met de suiker en de aardbeien in een steelpan.
  • Voeg het gelatineblaadje toe en haal de steelpan van het vuur.
  • Giet het mengsel in een bakvorm en zet het in de vriezer.

Opbouw van de cheesecake

  • Decoreer de cheesecake met plakjes verse aardbeien, de aardbeienring, eetbare bloemen en besprenkel de taart met het balsamico-glazuur.

Bekijk alle opdrachten uit seizoen 11 van Heel Holland Bakt

NAAR HET OVERZICHT

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.